Frebaco müsli

MUMS! MUMS! MUMS! Serveras med mjölk, fil eller yoghurt.


Frebaco´s müsli är underbar, jag är för tillfället förälskad i Frebacos Fruktmüsli som är jättegod!
Den är en underbar och näringsriktig blandning av frukt (33%) och kostfibrer (7%) och innehåller många olika sorter av goda frukter som papaya, annanas, banan, äpple och russin, mums säger jag!  Har ännu inte hunnit testa de andra sorterna och andra är jag allergisk mot eftersom de innehåller vissa nötter, men jag slår vad om att dem är lika goda dem!

Ett annat nyttigt alternativ är ju såklart att göra hemmagjort müsli, därför tänker jag bjuda på ett recept jag hittade på icacurriren som verkar vara väldigt gott. Receptet är skapat av Anette Sievers.

• Recept på hemmagjord müsli med
  aprikos och russin

Mängd: Cirka 1 kg
Tidsåtgång: 45 minuter, varav 30 minuter i ugn

 

För den hemmagjorda müslin behöver du:
15 dl gryn och flingor
t ex 10 dl fiberberikat havregryn
2 dl vetegroddar
2 dl dinkelflingor
1 dl quinoaflingor
1 dl solrosfrön
? dl kokos
1 dl rapsolja
1 dl vatten
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin

 

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda gryn och flingor med solrosfrön och kokos i en skål.
Vispa ihop rapsolja och vatten i en annan skål. Häll det över grynen och rör om ordentligt.
Häll ut grynblandningen i en stor långpanna och sätt in i ugnen. Rosta i cirka 30 minuter. Rör om några gånger.
Strimla under tiden torkade aprikoser. Ta ut den rostade müslin och blanda i russin och aprikoser. Låt svalna.
Förvara i tättslutande burk.


Det går ju såklart också bra att blanda i lite av det som man tycker är gott, om man inte tycker om vissa ingredienser, så fram nu med kreativiteten och låt idéerna flöda!
Bilder
Källa



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback