Något gott till helgen?
- Müslipanerade laxburgare med äppelröra
Recept till 4 Portioner
Laxfilé (färsk), 600 g
Salt, 1 tsk
Ägg(gula), 8 st
Koriander(färsk), 50g
Skal från 1 citron
Sambal oelekpasta, 1 tsk
Grädde, 2 msk
Müsli, 2 dl
Romansallad (baby) ½ kruka
Hamburgerbröd, 4st
Jordgubbar, 4st
Grillspett av trä, 4st
(Röran)
Crème fraiche, 2 dl
Rödlök, ½ st
Äpple (helst rött), 1st
Vitlök, 2st
Såhär går du tillväga:
- Mixa: Riv citronskal. Skinna av laxen, skär den i bitar och lägg därefter i en matberedare. Tillsätt sedan salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa detta väl. Låt sedan stå i kylskåpet i ungefär 1 timme.
Sätt på grillen. - Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple.
Tillsätt därefter salt och blanda med crème fraiche. - Burgare: Häll ut müsli på en tallrik.
Forma burgare av laxsmeten och vänd burgarna i müslinblandningen. - Grilla burgarna cirka 2 min på var sida.
Riv sallat och lägg på brödets undre del.
Lägg på röra och sedan laxburgare.
Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.
Tänk dock följande:
- Koriander är en krydda som inte alla tycker så mycket om. I så fall funkar någon annan bladkrydda också bra. Använd gärna någon smakrik müsli med ingredienser av kanske nötter?
Receptet kommer ifrån Menyse.com
Kommentarer
Trackback