Härliga sommarklänningar

Klicka på bilderna för att komma till produktsidan. Alla klänningar kommer från chicy.









Realisation på Asos!


Måste givetvis passa på att tipsa er om att passa på att införskaffa lite kläder till sommargarderoben nu när Asos har 30% realisation på en del av sitt sortiment! Kan ju givetvis inte missas, eftersom att det finns massor med snyggt. Så dig som känner dig manad, klicka på bilden så kommer du till sidan.


Bra väder hela helgen!


Hell yeah! Bra väder gillar vi! Ser dock inte ut att hålla i sig längre än till tisdag,så passa på att njuta! Vad jag ska steka i helgen så att jag får bra färg! Kan behövas nu när jag börjar känna mig blek. Så mer sol uppskattas. När man är i skärgården så tar det ju dessutom lite extra, så riktigt nice.


Avslappning innan läggdags


Nu blir det spikmatta + avslappningsmusik. Därefter blir det bums isäng! Känner att jag kommer att sova som en stock inatt. Godnatt på er, sov gott!

Strupö i helgen



Ni får ha överseende med det dåliga uppdaterandet. Har en hel del att göra i skolan, så bloggen blir lite lidande pga. det. I helgen ska jag och Marcus åka till strupö med syrran och hennes pojkvän. Ska bli grymt mysigt. Dessutom lovar helgen underbart väder, så det gör ju inte saken sämre. Strupö ligger förövrigt i Misterhult skärgård, för er som inte vet. Är skönt att komma bort lite från plugget också om helgerna. Dock ser det ut som att jag kommer vara tvungen att plugga lite i alla fall och skriva lite på en tråkig bokrecension som ska vara färdig på Måndag. Men det fixar ju jag! I övrigt har jag väl inte så jätte mycket att säga. Ni får ha det så bra sålänge, så ska jag skärpa mig med uppdateringen i helgen! Så håll koll.

Föresten, trots att jag åker bort i helgen så kommer jag givetvis ge tips på en utomhusaktivitet som vanligt på fredag. Risken finns dock att jag kommer bli tvungen att flytta det tills på Lördag. Men ni kan ju kika in på bloggen så märker ni. Kommer updatera via mobilen hela helgen. Ta hand om er!



The Hills

The Hills - MTV Shows

Ep. 9 'Hi Lauren, It's Spencer...'



Heidi ger Lauren en personlig inbjudan till hennes bröllop. Och Lauren får senare ett överaskande telefonsamtal ifrån Spencer.
dasda



The Fray - How to save a life



Lyssna och njut!

Frukosttest



Där ser man! Jag äter bra frukost. Gör du det också? Klicka här

Kate Moss kollektion




<-- Klicka




Ni har väl inte missat Kate Moss nya sommar kollektion som har kommit in på Topshop? Riktigt härliga kläder, gå in och titta om ni inte gjort det redan!

Bilder


David Gray - Sail away

Perfekt låt att lyssna på när man sitter och segar. Pluggar men har gått över till lite pedagogiskt ledarskap nu.Dock ska jag nog ge mig nu och hoppa isäng. Låter mycket bättre i mina öron. Att sova är skönt :) Ha en fortsatt trevlig kväll! Godnatt!




Slutrapport

Hej på er!

Ledsen för lite dålig uppdatering idag. Sitter nämligen och skriver på mitt projektarbete för stunden, så jag har fullt upp med det. Sitter och skriver lite på slutrapporten som ska vara inne nu på fredag. Så ni får ha överseende med detta och ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi av imorgon!



Godmorgon!

Jag har precis stigit upp ur sängen, blev en riktigt sen kväll igår. Tror inte att jag kom isäng förän någon gång efter 3 inatt. Men det var det värt eftersom jag hade en riktigt trevlig kväll igår. Jag ska väl ta och göra mig lite frukost nu och därefter ta mig en skön dusch. Vi hörs senare.


Njutning på hög nivå


Jag och Marcus sitter för stunden hemma hos syrran och hennes pojkvän. Vi har bl.a. sett på Robinsson ikväll och sitter nu och lyssnar på lite softmusik. När man endå är på besök så får man ju passa på att testa lite nytt som syrran har lagrat upp hemma. Hittade blandannat denna älskvärda huvudkliare, som är helt underbart skön! Älskar man att få kli i håret så är denna absolut värd att införskaffa. Den finns att införskaffa här för endast 52 kr (+frakt). Utöver så hittade jag en mini muscle massager av märket Scholl, som är sjukt skön att använda på nacke och axlar. Den har en inbyggd infraröd värme och kan även ställas in på kyla. Så är du onda axlar/acke och känner dig stel, så är denna verkligen att rekommendera. Enligt syrran hade hon köpt den på Åhlens, men kan tänka mig att den även finns att beställa på internet. (sök på Google, finns en hel den butiker som säljer den).

Nu ska jag umgås vidare! Ha en fortsatt trevlig kväll.




Feel the pain!











Feel the pain! Marcus har varit i farten. :(
(nej, det är inte fräknar)












Haha, skojar givetvis med er. För er som vill veta - den är ljuvlig!
Man blir helt dåsig av att ligga bara i några minuter. Bästa resultat är att ligga i bar överkropp. Rekommenderas starkt att införskaffa en, helt klart värt pengarna!





Cykeltur


Mysig dag! Jag och Marcus har varit ute på en cykeltur och därefter svängt förvi ICA kvantum för att hämta ut mitt paket som har kommit hem till mig ifrån Stadium samt tagit en fika. Mina k2 inlines har äntligen kommit hem till mig, så när vädret tillåter ska jag ut och åka!

För tillfället sitter vi ute och njuter av solen som skiner in på oss i utehuset. Pappa åkte precis iväg för att handla lite mat. Ska grilla lite idag tänkte vi, så när  han kommer tillbaka ska jag hjälpa till att förbereda maten. Ska bli något så mumsigt som texmexflintastek, potatissallad, klyftpotatis och lite sallad. Mums!

Hörs lite senare!





Hagelregn!


Ja, du ser rätt. Snö i slutet av maj. Sjukt!
Vräkte först ner världens störtskur och efter det började det vräka ner hagel.
Här snackar vi sommar.



Njut av ditt eget sällskap



Ibland kommer dagar då man har ruskigt tråkigt, och inte har en aning om vad man ska göra.  Därför tänkte jag bidra med en liten lista på tips på olika sysselsättningar man kan ägna sig åt om man är uttråkad. För en av de värsta sakerna enligt mig är att ha tråkigt.



Sysselsättning ensam

- Se flera serieavsnitt. MTV , SVT och Hulu erbjuder online-tv där man kan välja och vraka bland mängder av serier och filmer!
- Köp en bok i närmaste bokhandel, läs en du har hemma eller låna en bok på biblioteket. Det finns mängder av böcker att läsa.
- Hyr en film som du endast själv kan tänka dig att se. Det är tillåtet att vara hur barnslig, en dramaälskare eller längta efter lite skräck. Det är helt upp till dig, så ta tillfället i akt och se den filmen just Du vill se.
- Kryp ned i ett avkopplande bad och eventuellt ge dig själv en liten egen spabehandling med skrubb, pedikyr, manikyr och ansiktsmasker. Koppla av!
- Ibland kan det vara skönt att slippa laga egen mat, och givetvis finns det tillgång till hemleverantörer. Slappa!
- Ta dig an en tuff träningsworkout! Ibland blir man bara stressad och ännu mer uttråkad av att ligga hemma, det perfekta är då att träna, eftersom det har en lugnande och må bra effekt.
- Gör din egna musiklista och fyll din ipod med peppande musik. Ge dig ut på en rask promenad! Avkopplande, avstressande och otroligt skönt att rensa tankarna lite.
- Rota fram ett gammalt spel alternativt köp ett nytt i närmaste teknikaffär och slå dig ner framför datorn.
- Sov! Nu lär ni tro att jag börjar få brist på idéer att tipsa er om, men så är faktiskt inte fallet. Det är oerhört skönt att för en gång skull ordentligt sova ut. Dessutom vaknar man på ett mycket bättre humör och känner sig ordentligt utvilad efteråt.
- Köp eller läs en gammal tidning som ligger hemma och skräpar. Intressant läsning skadar aldrig då man har tråkigt.
- Onyttighetsboosta. Japp, du hörde rätt. Bör dock inte bli alltför ofta utifall att du inte vill öka på kärlekshandtagen.

Sysselsättning tillsammans
- Gå på bio. Gå in på SF's hemsida och se eventuella trailers på filmer ni båda kan tänkas gå på. Kompromissa! Alternativet är att hyra en bra film eller se en som går på tvn och mysa ner sig i soffan.
- Gå och handla ihop ingredienser till en mysig picknick, förbered den tillsammans och gå ut och sätt er (kompis eller parthner) på någon plats ni tycker känns mysig och relativt avskild.
- Gå en mysig promenad tillsammans. En promenad blir alltid trevligare med sällskap och skapar tillfälle för en öppen dialog.
- Gå på relax. Kolla upp var närmaste helkroppsservice finns. Det är oerhört skönt och mysigt att tillsammans med en vän eller parthner att gå och njuta av ett varmt bubbelbad, en solning, att basta, få en massage, få en ansiktsbehandling, eller flyta i en hydrojet. Möjligheterna är många, och det behöver inte alltid vara så farligt dyrt heller.
- Gå ut och äta tillsammans på antingen en fin resturang eller ett enkelt men mysigt fik. Alternativet är att tillaga en god middag tillsammans i erat eget köt.
- Ta en träningspass tillsammans! Träningen kan bli oerhört rolig tillsammans med någon. Gå på yoga, boxercise, bodypump, core, cirkelträning, spinnig, ja vadsomhelst som ni tycker är roligt!
- Hälsa på släkten eller en gammal gemensam vän.
- Ge er iväg på en spontanresa om ekonomin tillåter. Detta kan vara allt mellan en weekendresa till övernattning på något mysigt hotell. Allt för att komma bort lite från den tråkiga vardagen.
- Spela sällskapsspel. Faktiskt kan gamla spel vara oerhört underhållande, speciellt om man är fler!
- Utmana varandra! Barnsligt och otroligt roligt är det att spela paintball, laserdoome, åka gokart m.m. Ring vännerna och utmana dem på en match! För er som bor lite mer avlägset så finns de flesta destinationerna relativt nära. Kolla upp på en sökmotor som exempelvis Google, Hitta.se , Eniro m.m


Bild

Tips på kommande filmer


He's just not that into you



Confessions of a shopaholic



New in town



Fired up


 

Något så enkelt som är riktigt kul!
















Inlinesåkning.
Faktiskt är det en aktivitet som du kan ägna dig åt som är riktigt rolig när du väl fått in tekniken.På grund av det dåliga vädret, blir det ingen inlinesåkning för min del idag, så jag kan tyvärr inte dela med mig av några underhållande bilder. Men jag ska göra ett gott försök att försöka inspirera er som läsare trots det. 

Det viktigaste av allt att tänka på, som ovan inlinesåkare är att först och främst att lära sig att bromsa. Därefter måste du lära dig att kunna behärska att tvära svängar.

Till en början kan din inlinesåkning vara dagens bästa underhållning för andra då du tvingas cirkulera varv efter varv runt lyktstolpar, vägmärkesstolpar alternativt vurpa. Men övning ger färdighet! Tro mig att det kommer vara värt det. Att flyga fram på cykelbanorna och känna vinden i ansiktet, där snackar vi flow! Utöver detta är det kanonbra träning eftersom du precis som under löpning belastar med hela kroppen vilket leder till mycket effektiv träning och ökad förbränning.

Lär dig att använda "långfärdsskriskotekniken". Den innebär att du har kroppen frammåtböjd, gör djupa sidoskär med benen och att du pendlar med armarna i takt med benen. Detta ger maximal effekt och är oerhört jobbigt! Därför kan jag rekommendera att komplettera med att göra mag och ryggövningar. (crunches och rygglyft är perfekt)

Inlinesåkning är perfekt träning eftersom att det ger extra mycket effekt på ben (fram och baksida lår samt in och utsida), höfter, rumpa, mage och rygg. Med andra ord- perfekt träning för hela kroppen!

Eftersom du vistas ute i trafiken och får högre fart desto bättre kullager du har, är det jätteviktigt att bära skydd. Huvudet är jätteviktigt att skydda med hjälm, och likaså handlederna eftersom händerna är det första du tar emot dig med om du ramlar.  Givetvis är armbågs och benskydd också viktigt om man vill undvika skrapsår på ben och armar.

Tekniktips
  • Ju längre du kan glida på varje skär, desto mindre energi kostar åkningen och desto längre orkar du åka. Se till att böja på dina knän eftersom det ger en lägre tyngdpunkt som gör det lättare att hålla balansen. Jobba med armarna för att få upp farten ytterligare. Armarnas arbete hjälper dig också att hålla balansen.

  • Tänk på att ta det lungt i svängarna. Böj på dina knän, luta dig in i svängen och ta ett "översteg" med det yttre benet precis när du rundar hörnet.

  • Det finns två olika bromstekniker. Den enklaste bromstekniken är att nyttja den bromskloss som finns inbyggd, alternativt att släpa den ena rullskridskon, foten utåtvriden 90 grader, efter den andra.

  • Ibland kan du behöva tvärbromsa. Det gör du genom en snabb "sladd". Träna på det i lite olika hastigheter, för det är svårt, speciellt i höga hastigheter.

Andra saker att tänka på

  • Sol och trafik är ingen bra kombination ur inlinesåkarens synvinkel, så se till att inte glömma solglasögonen om det är soligt!

  • Cykelhandskar skyddar händerna effektivt under de första, vingliga inlinespassen.

  • Träna gärna på en stor, inte så trafikerad parkeringsplats i början. Där har du möjlighet att öva in tvära stopp och svängar. Och öva på att bromsa i korta backar i början, för att åka inlines på asfalterade utförsbackar är rena störtloppet. Så ta det varsamt!



Källa- Stadium
Bild

Missa inte!

 

Hallå på er!

Som utlovat så kommer jag att ge tips på en utomhusaktivitet idag. Och det kommer att komma någon gång under
eftermiddagen. Vädret är tyvärr inte det bästa, men det får helt enkelt duga! Man får tåla att vädret är lite ostabilt och går mestadels upp och ner under försommaren. Men, den som längtar efter något gott väntar aldrig för länge, som ordspråket lyder. Ni får ha en så trevlig dag sålänge, så uppdaterar jag lite senare!





Filmtips till fredagkvällen

Visas klockan:  21:30 - 23:00
                               på  Kanal 5

Handling: Amerikanskt romantiskt drama från 2004. Det har gått nio år sedan Jesse och Celine träffades en lång och romantisk natt för att sedan skiljas åt igen. Nu möts de igen i Frankrike. I rollerna: Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff, Louise Lemoine Torres.

Betyg enligt tv.nu:




Läs mer om filmen på IMDB






Visas klockan:
  21:30 - 23:55
                               på  TV3

Handling: Amerikansk komedi från 1998. George Clooney spelar yrkesrånare med mer charm än förstånd. Jennifer Lopez spelar korrekt FBI-agent med ett oförutsägbert hjärta. Trots sina uppenbara olikheter dras de ändå till varandra i denna komedi baserad på Elmore Lepnards novell.

Betyg enligt tv.nu:




Läs mer om filmen på IMDB




OBS! Denna film är för                                                                                                                                fredagens natt-tittare!

Visas klockan:  00:20 - 02:25
                               på  TV4

Handling: Amerikanskt drama från 1999. När Homer Hickman första gången ser Sputnicksatelliten bestämmer han sig för att bygga en raket. I gruvstaden Coalwood, West Virginia 1957 tycker de flesta att det är ungefär lika vettigt som att bestämma sig för att bli prins av England. Homers pappa är fast förvissad om att sonen ska slå sina idiotiska planer ur hågen, sluta skolan efter high school och börja i gruvan som alla andra. Nu utbryter en kamp mellan Homers dröm och faderns vilja.

Betyg enligt tv.nu:




Läs mer om filmen på IMDB



Grilltips till helgen



Hej på er! Som vanligt till helgen brukar jag ju tipsa om lite god mat . Enligt väderprognosen (om man nu väljer att tro på dem) säger att det ska bli bli relativt milt och soligt på lördag. Så det funkar ju trots allt att grilla utomhus om man känner för det. Annars så funkar det även att göra dessa recept på en inomhusgrill eller i ugnen också. Enjoy!



Grillpaket med feta och cannellinibönor

Ingridienser - 4 portioner
Champinioner (färska)   150 gram
Körsbärstomater     250 gram
Cannellinibönor (burk)   400 gram
Fetaost      200 gram
Kronärtskocka (burk)
Pinjenötter    50 g
Salt & Peppar
Aluminiumfolie

Såhär gör du
Förbered grillen i god tid.

Skiva Chaminionerna, körsbärstomaterna.
Häll bort vätskan ifrån cannellinibönorna och kronärtskockorna.
Skölj dem därefter i kallt vatten.

Fördela fyra portioner på folie och smula över fetaost och pinjenötter.
Salta och peppra och vik därefter ihop hela paketet.

Lägg på grillen i 10-15 minuter.

Recpet- Menyse.com

Koriandermarinerade kycklingspett

Ingredienser - 12 spett
Kycklingfile    4 st
Koriander (färsk)   1 kruka
Matolja (netrual, ej oliv)    1 dl
Wasabi och sesamkrydda   2 msk
Skal från citron   1 st
Salt   1 tsk
Grillspett av trä   12 st

Såhär gör du

Förbered grillen i god tid.

Skär kycklingen på längden i 2 cm tjocka skivor och lägg i en bunke.

Ta fram en matmixer och lägg i korianderblad, matolja och wasabi & sesamkryddan.
Riv citronskal över och salta lätt.
Se till att mixa väl

Häll marinaden över kycklingen och låt stå i 30 minuter.
Trä slutligen kycklingen på grillspetten och grilla tills kycklingen är genomstekt. (ungefär 5-10 minuter)

Recept - Menyse.com




Preppy fördjupning Del 3: Guide för kvinnor

Attityd
Var självsäker. Preppy flickor är inte kända för att vara blyga. Tvärtom så är de helt
orädda att vågar genom sitt mode att uttryckasina åsikter. Om du befinner dig i en
situation där du har problematt prata med folk, så måste du försöka att ändra på det
direkt. Bygga upp din självkänsla och våga lita även på dig själv. Det du ska vara är
ett mellanting, du ska inte trycka ner dig själv, men du ska heller inte skryta, försök
som sagt att hitta en balans mellan dom två. Håll ditt huvud högt, tala med en säker,
lugn röst, stå upp för dig själv och var inte rädd för att vara dig själv. Försök att inte bli
för högljudd och irriterande, bara artig och nöjd med sig själv.

Var väluppfostrad. Att vara väluppfostrad är inte precis en fast regelnär man är preppy.
Men en preppy flicka skulle aldrig kommer attfalla under etiketten sjaskig, elak, ful,
slampig, obehaglig eller oartig, det är med största sannolikhet omögligt att du själv
skulle ta någon skada av att ta till dig lite ytterligare klass, istället skulle du nog uppfattas
som mer preppy om du gjorde det. Men var noga med att du inte utåt sett blir en fullblodig
snobb, det är inte preppy. Att aggera väluppfostrad innebär helt enkelt att vara artig, trevlig
och relativt välutbildad. Du behöver inte vara född till ett geni eller vara född vacker för att
anses som väluppfostrad. Det är en skicklighet och ett drag som kan plockas upp helt
enkelt.

Försök att åtminstone prova på någon preppy sport. Men kom ihåg, du behöver absolut
inte utöva en preppy sport för att anses som en preppy. Det är idrotten som betraktas
som preppy. Men att utöva en sport kan vara kul, speciellt om de passar in i din preppy stil.
Vissa sporter och aktiviteter kan det vara bra att tänka på: tennis, volleyboll, lacrosse,
segling, golf, landhockey och skidåkning. Det är heller inte någon begränsning till just
dessa sporter, men om du har möjligheten ge någon av dessa en chans.

Var alltid snäll. Preppy flickor uppfattas aldrig oförskämda eller vidriga på något sätt, så
var noga med det. Att vara snäll betyder inte att du ska smöra för alla i din omgivning Det
betyder helt enkelt att du ska vara trevlig, le åt alla typer av människor och att du absolut
aldrig deltar i någon form av elak eller nedlåtande aktivitet såsom skitsnack eller mobbing.
Efter ett tag så kommer det komma helt naturligt. Försök att inte ta ut negativa känslor på
andra.

Utseende

Fixa en helt ny garderob. Det är inte billigt att vara preppy, så spara pengar och shoppa
aldrig genom impulsköp. Några populära preppy butiker är exempelvis Ann Taylor, Vineyard
Vines, Lilly Pulitzer, Ralph Lauren, Petit Bateau, J. Crew, Patagonia, Birkenstock, Brooks
Brothers, Lacoste, CK Bradley, Jack Wills och The North Face. Ingen begränsar dig att
enbart handla i dessa butiker. Bara titta runt och ta del av den inspirationen du ser i dessa
butiker för att senare skapa din egna preppy stil. Preppy kläder skulle omfatta följande:

* Klackskor
* Loafers
* Polo/Piké tröjor
* Kjolar
* Klänningar
* Oxford skjortor
* Khakis

Accessoarer är oerhört viktigt. Några stora preppy tillbehör kan nämnas följande:

* Pannband
* Ribbade bälten
* Klassiska smycken så som pärlor, diamanter, enkla halsband och armband
* Hattar

Få ordning på ditt hår. Se till att ditt hår alltid är rent och väl kammat/borstat. Ditt hår
måste alltid vara välvårdat, stripigt, trasligt eller fett hår kommer aldrig att få dig att se
preppy ut.

Prova en enkel frisyr, precis som den berömda hästsvans. Ett långt och rörigt fall
kommer heller inte att ge dig någon preppy kredd. Se till att ditt hår inte täcker för
mycket av ditt ansikte. När du gör iordning din frisyr, försök att alltid använda dig
av några accesoarer så som hårband (helst i en ljus färg), pannband (även det i
en ljus färg, eller ett sofistikerad, slett band). Välj en enkel men vacker frisyr, det
borde vara lätt och smidigt att fixa iordning din frisyr.

Hur ska du sminka dig? En preppy kvinna bör alltid försöka att se naturligt söt ut
vilket innebär att mascaran absolut inte vara suddigt utsmetad, att man har för
mörkt läppstift eller använder för mycket foundation. Om du har hudproblem, bör
du heller inte kväva det med smink. Håll efter din hud, genom att sova utan smink,
tvätta ansiktet varje dag och använd dig av hudvårdsprodukter. På så sätt kommer
du inte behöva någon foundation eller täckstift. Eyeliner borde heller aldrig användas.
Använd dig av klara mascaror, så som ljusrosa eller brons, för att få ett så naturligt
utseende som möjligt.  Slutligen, en ljust rosa läpp glans. Använd ett ekologiskt
smink i ljusa, naturliga färger. Håll naglarna korta och rena.

Övriga tips

Försök inte för mycket. I likhet med många andra subkulturer, så är preppy är en
livsstil. Om saker och ting blir för jobbigt för dig, överväg då att ha en normal stil.
Antingen är man preppy eller så är man inte det, det är ditt val.

Spendera inte en förmögenhet på en ny garderob, så att folk tror att du är preppy
om du inte klarar av de resterande kreterierna är det helt enkelt inte värt det. Spara
ihop lite extra pengar och köp sedan det du behöver.

Var nöjd med dig själv. Om du inte är en lycklig preppy, så ändra tillbaka till din vanliga
stil. Det viktiga är att vara nöjd med den man är. Om du väl planerar att byta stil, prova
det under sommaren.

Varningar

Preppy märken är dyra och ibland svåra att få tag på.Bryt inte ihop om du inte har råd
eller inte får tag i vissa specifika märken. Tänk på att preppy är mer än bara kläderna.

Som jag tidigare har berättat, låt ingen sätta sig på dig. Du är den enda som vet vem
du egenlitgen är. Ta inte åt dig av vad andra säger, för det kommer alltid vara folk som
är emot din klädstil och ditt sätt att vara.

dasda

Dålig koll i almanackan

Ajdå, syrran gjorde mig precis medveten om att affärerna var stängda idag. Det är uppenbarligen kristi himmelsfärds idag. Får bli att hitta på något annat vettigt istället. Kanske ska ta med mig älsklingen på en promenad i det soliga vädret.


Synoptiker

God förmiddag på er!

Hoppas att allt är bra med er. Konstigt nog skiner solen här idag, trots att väderleksrapporten sa att det skulle bli ruskväder. Man ska nog inte tro på dem så starkt trots allt. Funderar fortfarande på vad jag ska hitta på idag nu när det är fint väder. Tror att jag ska ta mig en sväng ner till stan och boka tid hos optikern för en synundersökning. Är nog på tiden eftersom att jag upplever att jag tyvärr har fått försämrad syn. Blir väl eventuellt en fika på det med. Men först ska jag ta mig något litet att äta nu, dags för lunch! Ni får ha det bra sålänge.





Bild

Jag är avundsjuk!

Här har jag suttit och spanat in en grön shakti spikmatta i flera veckor och inte riktigt fått fingrarna i baken och beställt mig en. Självklart har både syrran och mamma numera hunnit före och beställt varsin. Kan man bli mer avundsjuk? I och för sig är det ingenting som numera hindrar mig från att snylta. Haha! Längtar till jag får första bästa möjliga tillfälle att testa den, om den verkligen är så bra som det sägs. Har läst massvis med recensioner om den att den ska vara himla bra just eftersom den stiumulerar olika punkter på kroppen som får hjärnan att frigöra endorfiner att man ska känna sig både lugnare och piggare. Den ska dessutom vara bra om man upplever smärtor i ryggen och eller har spänningar och huvudvärk ofta. Om ni blir sugna nu när jag skriver om det, kan ni alltid gå in på bl.a. bodystore där den finns att beställa för runt 600-lappen. Den finns i både rött och grönt. Finns en hel del att läsa om den. Besök shaktimattan.se om du vill läsa mer.


Sommarkollektion från Nelly

Nelly har verkligen fått in härliga kläder. Har listat några här nedan som jag tycker är ett måste i garderoben till sommaren. Jag har fallit lite extra för kläder med starka färger i årets kollektion. Än så länge är jag dock för feg för att våga dra på mig en jumsuit, men det kan vara sjukt snyggt om man bär upp den på rätt sett och känner sig bekväm i den. Om något faller er i smaken är det bara att klicka på bilden så kommer ni till produktsidan.























































  



















     

Inspiration från Urban Outfitters


                                   


Preppy fördjupning Del 2: Guide för män

Vilka märken är preppy?
Märken så som t.ex. Ball and Buck, Ralph Lauren, Brooks Brothers, Lacoste,
Hickey Freeman, Peter Millar, J. Press, Southern Tide, Vineyard Vines, Lilly Pulitzer,
Gant och J. Crew uppfattas ofta som preppy stilar.

OBS!
En vanlig missuppfattning är att kläder från Hollister, Abercrombie & Fitch och
American Eagle är preppy, men en traditionellt sett så skulle dessa varumärken ses
som ett märke för s.k. "wannabe preps".

Exempel
Button down Oxford skjorta, en argyle sweater, cuffed chinos och seglar skor.

Vad ska en preppy tänka på när den handlar kläder?

Köp kläder som kommer i klassiska färger, OBS detta är ingen slutgiltig lista: rosa,
ljusblå, limegrön, Nantucket röd eller gul. Om man tittar på en del kläder från märken ovan
kommer förmodligen ge dig en bra idé. Köp kläder som har färger som passar bra och ser
bra ut på dig.

Exempel
Om du är rödhårig kommer du att se bättre i gröna kläder än i rosa eller lavendel om du
inte har blå ögon.

Använder en preppy bälten?
Utveckla en bekväm stil, men ett rent utseende. Använd klassiska bälten, helst ljusbrunt.
Se till att bältet är av läder om du ska använda det vid ett uppklätt tillfälle och canvas med
läder inslag om det är ett vardagligt tillfälle.

Vilka skor bör en preppy använda?
Använd läder moccasiner, loafers och seglar skor eller läder flip flops på sommaren.
Det är klassiskt preppy att använda t.ex. seglar skor utan strumpor.

Hur luktar en preppy?
Välj ut en specifik doft och håll dig sen till den. Använd inte olika dofter av schampo,
balsam, kroppstvål, aftershave, deodorant och cologne. Köp en matchande uppsättning.
Använd inte för mycket, undvik starka och fräna dofter.

Vilken typ av glasögon använder en preppy?
Tänk på att om du bär glasögon kan du prova att använda "långsiktiga glasögon" eller
överväga att använda kontaktlinser. Glasögon med svarta bågar uppfattas som nördiga
eller att du förespråkar emo- eller punk scenen. Försök få tag i ett par glasögon med
mindre glas och rengör dem vardagligt för att ge dig ett mindre uppenbart "glasögons
utseende".  På senare tid har även Buddy Hollys stil på glasögon har gjort en comeback
på banan. Om du bara bär preppy kläder, skulle detta fungerar bra med en snygg kofta
eller tröja.

Vad ska man ha för frisyr för att vara preppy?
Håll dig till enkelt. Ha håret fluffigt, eller i ett lätt "raggig" frisyr eller bara kamma håret i
en sidbena. Backslick är inte traditionellt preppy, men fungerar om du kammar det
i en sidbena. En gemensam nämnare är också att man inte bör ha för långt hår.
Håll alltid dina läppar fuktade. Spruckna läppar uppfattas som fult. Undvik onaturliga
hårfärger eller rakat hår. Försök att se så naturlig ut som möjligt.

Hur ska man se ut för att vara preppy?
Se till att vara fräsch och snygg. Ha rena, klippta naglarna. använd nagelfil- och
sämskinn på naglarna för att göra dem friska, bit absolut inte på dem. Raka dig
och kamma håret  så ofta som du behöver. Undvik att bära skrynkliga eller färgade
kläder. Håll dig borta från jeans. Borsta tänderna och använd och tandtråd. Blek dina
tänder om det behövs. Var väl tränad, men absolut inte muskulös. Undvik helst
tatueringar om du vill göra någoneller om du redan har någon, var noga med att
täcka upp dom när du går ut. Gå aldrig och pierca dig. Försök att se frisk ut. Skaffa
dig en naturligt jämn solbränna, men överdriv inte, bränn dig inte, utan använd
solskyddsmedel när du solar. Undvik att använda solarium. Drick mycket vatten,
ta vitaminer och äta mager mat med mycket proteiner. Ta bra hand om din hud,
dina tänder, ditt hår och dina naglar.

Vilka sporter är preppy?
Det är alltid ett plus att delta i någon form av idrott så som ridning, lacrosse, löpning,
polo, rugby, fotboll, golf, segling, skidåkning, squash eller tennis. Dessa är klassiska
exempel på preppy sporter. Om det är med i OS, så är det preppy. Även om du inte utöver
en sport, bör du hålla så god form som möjligt. Styrketräna gärna för att komma iform
men bara till den graden att du inte utvecklar några enorma muskler.

Hur ska man bete sig emot andra?
Försök att vara vänlig och utåtriktad... lite blyg är ok, men var trevlig. Le och ha en god
hållning. Undvik att göra folk irriterade. Prata aldrig om pengar eller politik, det kan
irritera folk.

Hur studerar en preppy?
Studera hårt och kom ihåg att hålla dina betyg uppe, helst VG eller en 3a som absolut
lägsta nivå, försök att hålla dig över det och inte snitta på VG. Det är inte preppy, eftersom
preps också är kända som intelligenta och hårt arbetande på toppen av sitt utseende och
livsstil. Du hamnar i goda preppy högskolor för att du försöker och du arbetar hårt. Var
noga med din grammatik. Många preps hamnar till slut hamnar i Ivy League eller
privata universitet på grund av sina betyg, sina idrottsaktiviteter och höga SAT eller
högskoleprov resultat. Hänga med i vad som händer i världen och i de olika finans-
marknaderna. Om du inte kan grunderna i att investera pengar, läs då böcker för lära sig.

Vad läser en preppy?
För att bli en ren preppy så är det ett måste att läsa vett-och-etikett böcker. Hyfs är inte
bara för flickor eller äldre män. Den visar människor du har haft en bra uppväxt. Använd
grundläggande artighet såsom tack och ursäkta mig. Ta hänsyn och håll i- och öppna
dörrar åt människor. Använd absolut inte mössa inomhus. Ha alltid koll på din mobiltelefon
och ställ alltid in den på ljudlös när du går till en offentlig plats.

Vilken typ av musik lyssnar en preppy på?
När det gäller musik så är musiksmaken väldigt olika. Men om du vill stanna inom
preppy stadiet , så får du hålla dig till brittisk alternativ rock, skotsk alternativ rock och
indie rock. Nästan alla akustiska upptempo band är populära för preppies, exempelvis
Decemberists, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Neil Young, Neutral Milk Hotel och
My Morning Jacket.

OBS! Håll dig borta från all typ av screamo och använd aldrig ett par stora hörlurar.


Övriga tips
  • Preps är kända för sina kläder, bra betyg, att de utöver någon form av sport och
    att de har en massa vänner. Håll ofta fester helt utan anledning. Försök att hålla
    festen drogfri. Ta hand om dina gäster och om någon blir för full, se då till att
    den/dom tar sig hem utan problem och att inte något bråk uppstår. Var noga med
    att inte vara för full på din egen fest, det får dig bara att se ut som en idiot.
  • Om du ska ha en fest, försök att göra det på ett elegant sätt, bjud gärna på ostron
    och grillad mat. Om du planerar att dricka, återigen göra detta endast i måttlig mängd
    och om du har den juridiska åldern inne. Undvik att dricka billiga sorter. Förutom
    (flaska) vin (av god ursprung) och öl, gå på drycker omfattar elegantare sprit, liksom
    whiskey, bourbon finare vodka och brandy. Martinis är alltid bra, liksom margaritas,
    daquiris, pina coladas etc. Undvik saker som vinkylare och "kvinnliga ölsorter". 
  • Om du tillhör den yngre generationen så är alltid utövandet av en sport ett bra och
    naturligt sätt att vara en i gänget.
  • Besök en preppy butik, så som Polo Ralph Lauren, Lacoste, Brooks Brothers m.fl.
    och kolla in kläderna. Observera deras mönster och matchningar i färg och form.
    Det är de du själv ska bära.
  • Ansök för medlemskap i Country clubs för Tennis och Golf Resorter såväl som
    ordrar. Det finns många fördelar att vara med i dessa för din framtid och du lär
    genom att observera.
  • Om du ska plugga utomlands sök till ett bra brödraskap, men som är anpassas
    till varifrån du ursprungligen kommer ifrån.
  • Utnyttja vad skolan har att erbjuda. Det finns gott om möjligheter att träffa människor.
    Du kan till exempel arbeta på skolas tidning om de finns någon sådan eller om du
    ska plugga i USA så bör du ansluta dig till Future Business Leaders of America
    (FBLA)s klubb, en verksamhet eller marknadsföring klubb är alltid ett stort plus för
    en associerad preppy. Om du vill komma till en bra skola efter gymnasiet, försök då
    förutom de som tidigare nämnts att vara delaktig med externa intressen. Var en
    "big brother" och var delaktig i gemenskapsbaserade verksamheter. Se till att vara
    engagerad och fokuserad på ditt område, titta vad du behöver att uppnå för att få
    stependier, både för idrott och för ditt studerande. Driv gärna egna projekt.
  • Du måste också vara engagerad i någon form av konst, ta lektioner eller läs om
    konst och kultur, var kreativ själv. En relativt stort antal av preps har en musikalisk
    bakgrund, då de tidigare har tagit piano eller gitarr lektioner under sin uppväxt.

  • Var beredd på att sova betydligt mindre än vad du gör nu. För mellan idrott och
    studier eller idrott och arbete finns det inte tillräckligt med tid för sömn. Men se
    till att få minst 6 timmars sömn per natt.
  • Ge alltid 100%, för den enda du arbetar för är dig själv i slutändan.
  • Vad som än händer, visa aldrig dina underkläder offentligt, någonsin.

Varningar
  • Det finns människor som absolut inte gillar preps. Se upp för dessa. De kommer
    alltid att försöka jävlas med dig eller att försöka skämma ut dig inför andra.
  • Fortsätt att hålla låg profil med människorna i din omgivning så är du okej. Ibland
    blir preps vänner med andra sociala grupper.
  • Var inte oförskämd eller en snobb. Kom ihåg att när du agerar preppy och klär dig
    preppy,  så finns de även folk som dels inte tycker om din stil eller har råd att bära
    dem. Var preppy och stolt, men tolerant, välkomnande och öppen mot andra typer
    av människor. Att agera snobbigt ger bara preps ett dåligt rykte och det är även ett
    täcken på att du är dåligt uppfostrad. Skryt aldrig om dina saker. Prata aldrig
    någonsin om pengar eller att din familj har pengar någonsin. Var också noga
    med att lära dig hur du presenterar dig själv inför andra och hur du välkomnar
    andra människor.
  • Var absolut inte högljudd och ta inte för mycket plats. Var artig mot alla. Tänk på
    att vara en preppy redan i tidig ålder, garanterat kommer att fungera som en
    snålskjuss till att bli en gentleman från en högre klass i framtiden. Du kan bära
    "rätt" och "stil rena" kläder, men ditt beteende är minst lika viktigt.
  • Låt inte stress och press komma till dig. Du behöver inte vara nummer 1 i idrott
    och betyg. Undvik att börja alkohol i mängder när livet är för svårt. Håll dig
    fokuserad.
  • Undvik att dejta slampiga kvinnor. De kan röra upp ditt liv. Välj istället en elegant
    kvinna för att alltid vara på den säkra sidan.

handbook

(Klicka på bilden för mer information)

Under 1980, så skrev författaren Lisa Birnbach boken "The Official Preppy Handbook",
en refererande guide till vad hon kallade "prepdom". Även om boken var tänkt som satir,
så respekterar allmänten idag boken som en guide för det som omfattar den traditionella
tolkningen av preppy modet.

Rosa och grönt är en klassisk färg kombination i preppy mode.

signmarcusss



Preppy fördjupning Del 1: Historia

preppppp

Inledning


Preppy, även stavat preppie är ursprungligen ett slangord för preparatory som kommer
från preparatory school, där välbärgade amerikanska barn går innan de fortsätter till ett
ofta privat universitet. Preppykulturen betonar utåtriktad personlighet, intelligens,
idrottsutövning och förmögenhet. Preppies har i regel ett speciellt ordförråd, uttal,
mannerisms, konvenans och framför allt en speciell klädstil.

Termen preppy är väldigt lik formationen av termen yuppie och båda dessa spelade stor roll
under 1970- och 1980 talet. Termen fick första gången ett bredare antal förespråkare under
1970-talet då filmen Love Story hade premiär runt om i USA.

En senare slang definition skapades av termen preppy, där det används i förtryckande syfte
och är förknippat med en person som uppfattas som egenkär. Den här versionen av ordet
som används i tonåren betecknar allmänheten i ytlighet och engagemang samt i utseende
och rikedom.

Definition

Begreppet preppy är förknippad med en prydlig klädstil baserad på dyra märkeskläder i
klassiskt snitt. Det är kanske denna aspekt av begreppet preppy som är mest välkänd
utanför USA. Exempel på klädstilen är tweed kavajer, button-down skjortor, rugby tröjor,
chinos m.m. Modet inspireras ofta av sporterna tennis, polo, golf, rodd, segling, squash,
lacross och rugby.

Bild

signmarcusss


 


Skumbad med rosenblad


Nu ska jag krypa ner i ett varmt skönt bad. Ska bli riktigt avkopplande!
Bästa sättet att avsluta en tuff dag och varva ned inför sängen.
Fast hade såklart varit ännu bättre med lite sällskap, helt klart.




The Hills

The Hills - MTV Shows

The Hills, säsong 5 - "Father Of The Bride"


Spencer försöker att rädda relationen med Heidi genom att be hennes pappa om tillåtelse att gifta sig med henne. Dessutom måste Lauren sparka Stephanie från People's Revolution och därigenom riskera deras vänskap.



Peace & Love 2009

peaceand


Jag är absolut ingen festival människa, men igår blev jag riktigt chockerad, Mötley Crüe
kommer till Peace & Love i sommar. Detta är för mig helt ofattbart, då de är ett band som
jag varit ett stort fan av under 20 års tid, fast jag har aldrig haft ett tillfälle att se dom live.
Det kanske är dags att ändra på det, är det någon av er som ska dit?

Peace & Love kombinerar musik med debatter och föreläsningar. Arrangemanget
genomsyras av Peace & Loves ständiga budskap om Mångfald, Gemenskap och Förståelse.
Under 6 dagar blandas tema och musik. 6 dagar Peace & Love 22 - 27 juni!
Peace & Love varit utsålt varje år sedan 2003.

Klicka här för de resterande artisterna.

signmarcusss



Härligt!

Det blev en hel del timmar sömn inatt. Riktigt skönt känner jag. Var i stort behov av den nattsömnen. Men herregud vad jag drömmer konstigt om nätterna. Det verkar som att min hjärna går på högvarv när min kropp är utvilad och klurar ihop de mest konstiga sakerna. Vad jag drömde tror jag att jag håller lite för mig själv, för att undvika att ni får en helt skevt intryck av mig. Haha. Nog om det.

Solen sticker fram emellanåt på himlen idag. Skönt! Jag längtar dock till då det är så pass varmt och soligt så att man kan sitta ute och steka på soldäcket och få lite härlig färg. Nu ska jag göra mig lite lunch och därefter börja skriva lite på min hemtentamen i Psykologi. Vi hörs lite senare!

Sova ut!

Sömn sägs vara det bästa skönhetstipset och som dessutom håller en borta från sjukdomar. Jag känner att jag är väldigt trött idag, kanske är det vädret, eller så kräver min kropp helt enkelt vila. Jag tror att det är det sistnämnda, därför tänker jag ta och gå och lägga mig mycket tidigare än vanligt idag, och hoppas att jag vaknar pigg och glad imorgon bitti. Känner att förkyldningen börjar krypa på igen, så sova bort det är nog det bästa man kan göra när man känner sig lite hängig.

 

 

 

 Jag ska mysa ner mig i sängen nu, trots att klockan bara är straxt efter åtta. Läsa lite i boken Änglar av Marian Keys. Alltid skönt att varva ner lite innan sovdax. Ni får ha en härlig fortsatt kväll ni andra!

 

Bild


Meditation



Det skönt att stilla sinnet med meditation under hetsiga tider.Du och ditt medvetande är det enda som existerar för en stund.Energi och styrka flödar igenom hela din kropp och du känner en mäktig känsla av att du är levande.

Glöm inte bort att unna dig själv egen tid ibland, det kan göra under i din vardag. De där små stunderna kan komma att betyda mycket för din själ och din kropp idag och i framtiden. Livet är för kort för att inte vara medveten om dig själv.





Tips på högklackat från Nelly.se


1:a paret    2:a paret   3:e paret   4:e parnet   5:e paret     6:e paret   7:e paret    8:e paret



Sportify = kärlek



Syrran tipsade häromdagen om Sportify. Och jag som har levt på att lyssna på musik via Youtube är detta guld. Tack vare att Sportify har avtal med de flesta stora skivbolagen, så finns det otroligt mycket musik att välja mellan. Kan man bli annat än överlycklig? Lyssnar du dessutom på en viss typ av genre så ger programmet olika tips på liknande musik som den artisten som du lyssnar på gör. Bredbandsbolaget erbjuder denna tjänst helt gratis i utbyte mot reklamginglar i några sekunder mellan låtarna. Detta gör mig ingenting. Men vill man slippa detta så får man betala 99kr/månaden för tjänsten, vilket helt klart också kan vara ett rimligt alternativ. Så tack syrran för tipset! Nu ska jag lyssna vidare och "berusas".

Tips på softa gamla godingar
 David Gray - Sail Away
Everything But The Girl - Missing (Tod Terrry Remix)
Kiss - Forever
UB40 - Red Red Wine
The Box Tops - The Letter
Lynyrd Skynyrd - Free Bird
Lynyrd Skynyrd - Simple Man
Ron Orbison - Pretty Woman
Madonna - Material Girl

Del II kommer nu på fredag!


Nu på fredag kommer jag återigen att ge tips på en utomhusaktivitet som jag tycker är rolig att ägna mig åt, och som gör att ni kommer i toppform till beach09. Som alltid är det viktigt att man hittar en aktivitet som är rätt för just dig själv och ingen annan - som du tycker är grymt kul att ägna dig åt och som du känner att du verkligen vill syssla med mest hela tiden. När du hittat rätt och har riktigt roligt under din träning, så kommer du slå två flugor i en smäll och dessutom hitta din egen motivation till att träna. Jag kommer inte avslöja nu vad det är jag kommer att ägna mig åt, utan det får helt enkelt bli en överraskning. Så håll utkik tills på fredag! Missa inte!



 

UB40 - Red Red wine



Riktigt soft låt sådär på eftermiddagen. Gamla klassiker kan aldrig slå fel!


God förmiddag kära läsare

Vilket ruskväder som spridit sig idag över hela Sveriges östkust. Tyvärr kan jag inte se att vädret kommer bli mycket bättre den kommande veckan. Vi får hoppas att vi får lite sol så snart som möjligt. Hos mig regnar det och är grått och tråkigt utanför fönstret, witch sucks. +8 °C är inte mycket att hänga upp. Personligen har jag lite plugg att ta tag i såhär veckorna innan studenten, så mig gör det inte överdrivet mycket eftersom jag endå måste sitta inomhus och ta mig igenom skiten. Men hoppas att ni får en härlig dag idag trots vädret, jag ska ta mig något att käka nu såhär på förmiddagen. Vi hörs lite senare!

Väderinformation - SMHI

Hoppas ni har haft en trevlig helg

Hej kära läsare!

Har tyvärr blivit lite sämre uppdatering idag. Har haft fullt upp hela dagen. Har varit i Linköping hela morgonen och shoppat lite kläder, därefter grattat älsklingen hos hans familj samt varit på bio och sett Angels and Demons. Personligen tycker jag att filmen var helt klart sevärd. Stundvis var filmen lite förutsägbar, men den är trots det värd besöket. Häftiga effekter och en hel del spänning. Jag som fullständigt älskar filmer tyckte det var mysigt att krypa tätt intill älsklingen med en popcornskål i famnen. Kort sagt har dagen varit härlig. Och ni som inte sett filmen, gå och se den! Nu ska jag krypa ner i sängen i pojkvännens varma famn. Skola imorgon bitti tyvärr. Uppdaterar mer imorgon!

Godnatt på er!

Vackert väder och födelsedag...

sensor

Idag var det dags att fylla år igen då. Det börjar väl bli mer eller mindre överskattat
numera, just att fylla år. Men som man säger "ett år äldre, ett år klokare".

Skönt att solen skiner iallafall, kanske borde ta att inviga mitt Nike+ set i veckan som
kommer. Nu måste jag fixa till mig,  det blir en lång dag idag och dagen slutar med bio
Angels and Demons, med flickvännen ikväll, så det ser jag verkligen fram emot.
Ha en fortsatt bra dag, alla läsare.

signmarcusss



Eurovision song contest


Årets eurovision song contest vinnare. Grattis Norge! Tycker helt klart att rätt låt vann. Höll även på Island ikväll, de gjorde också bra ifrån sig. Hoppas att ni har haft en trevlig lördagkväll. Ska straxt hoppa isäng nu, vi hörs imorgon!


plus

är lika med



Ni glömmer väl inte..


att eurovision song contest går ikväll på svt klockan 21:00- 00:00.
I kvällens final tävlar 25 länder - tio bidrag från den första semifinalen och tio från den andra. Vem håller ni på? Det diskuteras mycket att norges bidrag har en stor chans till vinst ikväll. I varje fall visar oddsen det på svenskaspel.se. Ta en titt själva och tippa vem ni tror har störst chans att vinna ikväll och dessutom kanske tjäna en slant på köpet.

Ha en trevlig lördagkväll allihopa! Nu ska jag avnjuta ett varmt bad och eventuellt unna mig själv lite pedikyr och ansiktsmask. Sedan blir det chokladdoppade jordgubbar för min del. Uppdaterar eventuellt lite senare. Kram!



Gott till kvällen

Eftersom det är lördag, så kan man ju inte utesluta lite gott. Därför tänkte jag bjuda på lite inspiration till något att njuta av frammåt kvällen. Om du undrar hur lång tid vissa recept tar att göra, gå in på länken under receptet.


Exotisk fruktsallad

Ingredienser - 4 portioner
Vattenmelon   1 st
Annanas   ½ st
Papaya   ½ st

Såhär gör du
Skär bort skalen och skiva frukten.

Eventuellt tillbehör:
Glass

Recept- Menyse


Vit Chokladpanacotta med basilika

Ingredienser - 6 små glas
Vispgrädde  2dl
Vit choklad   75 gram
Basilika   0,2 kruka
Lime   ½ st
Gelatinblad  1 st
Färska bär  1dl

Såhär gör du

Blötlägg gelatin. Riv skal från lime.
Bryt chokladen i bitar.

Koka upp grädde och dra av från plattan.
Tillsätt choklad och låt den smälta helt.
Tillsätt basilika, limeskal och limejuice.
Mixa med hjälp av en stavmixer.

Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen och rör om tills gelatinet löst sig.
Häll upp i små glas och ställ därefter in i kylen i cirka 3 timmar.

Ta ut före servering och dekorera med bär.

Recept- Menyse


Blodapelsingranité

Ingredienser - 2 portioner
Blodapelsin  3,5 st
Strösocker  0,2 dl
Cointreau   1,5 msk

Såhär gör du
Skär av ett lock på fyra apelsiner genom att skära ett sicksackmönster runt om.
Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.

Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare el. mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen i 45 minuter.

Tag ut formen och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna ta ungefär 95 min.

Smält chokladen i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.

Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.

Eventuellt tillbehör
Mörk blockchoklad

Recept - Menyse


Chokladdoppade jordgubbar

Ingredienser -4 portioner (7 jordgubbar portion)
Jordgubbar  28 st
Mjölkchoklad  200g
Vit blockchoklad  200g
Mörk blockchoklad  200g

Såhär gör du
Använd tre små kastruller eller ungssäkra formar. Bryt chokladen i småbitar och lägg ner i varsin skål.

Sätt skålarna i vattenbad och värm upp långsamt på medelvärme.
Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen. Låt de chokladdoppade jordgubbarna stelna på bakplåtspapper innan de avnjutes.

Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Blanda de olika chokladsorterna lätt så att det blir en marmorering, och klicka ut lite smet i olika former, låt stelna på bakplåtspappret.

Eventuellt tillbehör
Champange
Mango

Recept - Menyse


Blåbär med färskostcréme (utan socker)

Ingredienser - 4 portioner
Blåbär (färska)  4 dl
Myntablad   4 st
Svartpeppar (nymald)  lite på känsla
Canderel strö  2 msk (ett slags sötningsmedel isället för socker med lågt GI)

Philadelphiaost (light)  200 gram
Kesella lätt (kvarg 1%)  2 dl
Canderel strö  1msk

Såhär gör du
Strimla myntablad. Rör ihop blåbär med Canderel sötningsmedel (eller strösocker), myntablad och lite svartpeppar. Rör försiktigt så att inte bären mosas.

Ställ svalt i kylen.

Rör ihop cream cheese med kvarg.
Smaka av med Canderel (el. socker).
Ställ kallt innan servering.

Lägg blåbär på en tallrik och färskost bredvid eller ovanpå.
Riv lite svartpeppar över.

Recept - Menyse


Smultronmousse

Ingredienser - 4 portioner
Cashewnötter (osaltade)  2,5 dl
Smultron (frysta)  5 dl
Blåbär (färska)  100 gram

Såhär gör du
Häll nötter och smultron i en matberedare.
Mixa väl till slät massa.

Stek blåbären utan fett hastigt i en panna.
Lägg moussen i glas och toppa med varma blåbär.

Recept - Menyse


Alla recept kommer ifrån Menyse.se

Konfirmationsdag



Har idag varit och gratulerat min kusin som tagit konfirmationen. Lång vistelse under 80 minuter i kyrkan. Känner fortfarande av träsmaken i röven. Det där inte riktigt är min grej. Men vad gör man inte för sina släktingars skull. Passade mellan måltiderna på att busa med min brorsdotter. Hon är för härlig! Kan man dessutom bli sötare än med ett rosa rosetthårband på huvudet. Gulligt! Smälter lika mycket som för 8 månader sedan.

Förövrigt var det ju ett stort plus att det till efterätt bjöds på rabarbermaj. Min favorit. Mums!
Det var nog värt besväret trots allt. Grattis till kusinen!

Skulle blivit födelsedagsfest för en av mina klasskamrater senare ikväll. Men det blev inställt pg.a sjukdom. Tråkigt, men så är det! Blir nog en lugn lördagkväll i tv soffan framför eurovision song contest istället. Inte så illa trots allt, med tanke på att jag ska upp tidigt imorgon och följa med brorsan och hans flickvän till Linköping. Bättre att pigg vid klockan 7 på morgonen än bakis. Tummen upp för det.



Några nyheter ifrån Ralph Lauren

Ralph Lauren började sin karriär år 1967 genom att först sälja slipsar. Men det var inte
vilka slipsar som helst, utan dessa skiljde sig något jämfört med andra slipsar, de var
handgjorda och tillverkade i nya material. Det blev snabbt en framgång för den unge
amerikanen.
 
Året efter omfattade produktionen inte bara slipar och Ralph Lauren bestämde sig för
att starta Polo Ralph Lauren. Märket omfattade från början endast herrmode, men två år
senare gavs en damkollektion ut och samma år blev Ralph Lauren den första mode
designern att få en egen butik, i Beverly Hills, Kalifornien. Det för Polo Ralph Lauren
mest kända klädesplagg, den klassiska pikétröjan prydd med polospelaren,
indtroducerades i 24 färger 1972.

Ett att ha vunnit ett flertal utmärkelser i USA under 1970-talets mitt lanserade Ralph Lauren
en kollektion som inspirerades av Vilda Västern-perioden kring sekelskiftet. Samma år,
1978, startade Polo Ralph Lauren även tillverkning av barnkläder och parfymer. Inspirerade
av Navajoindianerna designade Ralph Lauren Santa Fé-kollektionen 1981. Samtidigt blev
Polo Ralph Lauren ett globalt modeföretag i och med öppnandet av en butik i London.

FletcherHawaiian
Fletcher Sport Polo                                       Orange Swim Shorts

pinkblue lauren shorts
Pink Swim Shorts                                         Blue Swim Shorts

Navylaurenyellowlaurenshorts
Navy Swim Shorts                                        Yellow Swim Shorts

signmarcus

Morötter till din vardag!


Jag erkänner. Jag är bara en av många som har svårt att hitta inspirationen till att träna ibland. Jag är ofta den typen som när jag väl sätter upp ett mål och vill börja träna, slår på alldeles för stort och överdriver min träning. Därför tänker jag bidra med lite tankeställare, tips och idéer till er läsare. Utnyttja det!

Att tänka på:
- Att träna ofta korta stunder är mycket bättre och effektivare
än att vid enstaka tillfällen träna mycket.
- Träning ska vara kul. Ägna dig endast åt sådanna aktiviteter som du tycker är roliga.
- Variera din träning för att inte bli insnöad på en aktivitet och efter ett tag tröttna. Våga testa nya saker!
- När du tränar svettas du. Trots att det inte alltid är märkbart förlorar du mycket vätska. Se till att drick rikligt med vatten under och efter träningspasset.

Tips på motivationsfaktorer:

- Fyll ipoden med fartfylld musik och dina absoluta favoriter. Du kommer märka skillnaden och hur du genast får ny kraft att ta i lite extra!
- En intressant ljudbok är också något jag kan rekomendera. Hitta någon bok som du helt fastnar i, och tillåt dig bara att lyssna under någon form av aktivitet.
Tips --> Magdalena Graaf -Det ska bli ett sant nöje att döda dig.

- Ta med en kompis eller parthner. Se dock till att träna, och inte snacka bort tiden. Effektivitet!
- Ta tiden på dig själv under exempelvis en löparrunda. Ge dig tusan på att du ska slå din egna tid. Den enda personen man ska jämföra sig med och tävla emot är sig själv. Därför är det här ett perfekt sätt att peppa sig själv till tusen att ta i och utmana sig själv.
- Pulsträna. Att ha koll på sin träningspuls ger dig en övergripande koll på hur ansträngande aktiviteten är för din kropp. Som en envis person som bl.a. jag råkar vara ger man sig tusan på att man ska orka med hjälp av en pulsklocka!
 

The Sims 3

Jag är lyckligt lottad!
Är numera garanterad ett exemplar!


Jag har ju inte nämnt att jag fyllde 19 år i tisdags. Men titta vad snäll bror och hans flickvän var som gav mig detta efterlängtade spel i present.Nu är det bara att vänta till den 4 juni, sedan ska det lekas! Längtar! Längtar! Längtar! Låt mig sätta fingrarna på det nu helst.

På något sätt är det endå härligt att få längta lite. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som man brukar säga!



Dagens middag


Klyftpotatis, wookgrönsaker, tomat och fetaost, fläskfilé & pepparsås.



Filmer ikväll på tv

Visas klockan:  20:00 - 21:35
                             på  Canal+ Hits

Handling: Amerikansk dramakomedi från 2007. Indie-filmen som slagit kassarekord världen över. Juno är en kaxig, självständig 16-åring. När hon av misstag blir gravid med sin bäste vän tänker hon först göra abort men bestämmer sig till slut för att föda barnet och hitta de perfekta adoptivföräldrarna. I rollerna: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner. Regi: Jason Reitman.

Betyg enligt tv.nu:




Läs mer om filmen på IMDB




Bild



Visas klockan:  21:30 - 23:55
                              på TV3

Handling: Amerikanskt drama från 2002. John Quincy Archibalds son Michael kollapsar på grund av hjärtfel under en fotbollsmatch. John kör Michael till akuten, där han får veta ett Michaels enda hopp är en hjärttransplantation. Johns försäkring täcker dock inte kostnaderna för operationen. John Q. tar därför sjukhuspersonalen och patienterna som gisslan tills läkarna går med på att genomföra den

Betyg enligt tv.nu:




Läs mer om filmen på IMDB



Bild




Visas klockan:  21:30 - 23:55
                             på Kanal 5

Handling: Amerikansk dramakomedi från 2004. Helen Harris lever det liv hon alltid drömt om. Hennes karriär på en av Manhattans hetaste modellagenturer är på uppgång och hon tillbringar dagarna på modevisningar och nätterna på heta klubbar. Ett telefonsamtal förändrar hela hennes bekymmerslösa livstil då hon plötsligt skall ansvara för sina systerbarn 15, 10 och 5 år gamla. Ingen tvivlar på att Helen är den coolaste mostern i New York, men vad vet den här glamourtjejen om att uppfostra barn?

Betyg enligt tv.nu:

+
Bild




Visas klockan:  19:05 - 21:10
                             på  TV4+

Handling: Svensk komedi från 1989. Saker och ting ser inte bra ut för Sickan, inte till en början i alla fall. Vanheden har flyttat till Mallorca med Doris och Dynamit-Harry. Sickan är lämnad ensam i det regniga Stockholm. Men så slår ödet till i form av herr Wall-Enberg som har ett uppdrag åt Sickan på Mallorca. Sickan beger sig till den spanska ön och först går det inte riktigt som han tänkt sig, men så träffar han sina gamla kumpaner och som vanligt har Sickan en plan. La banda de Jönssonligan börjar planera sin största kupp någonsin. Barntillåten. I rollerna: Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Birgitta Andersson, Per Grundén, Margaretha Krook. Regi: Mikael Ekman.

Betyg enligt tv.nu:

               

Bild


Informationen kring filmernas handlingar kommer ifrån tv.nu




Kom i form med stavar

Nu bjuder jag er läsare på fredagens första del av tips på olika ute aktiviteter. Idag kommer jag tipsa och berätta lite för er om hur ni går till väga för att komma iform med hjälp av stavar. Stavar är ett utmärkt redskap.  Flertalet undersökningar som har gjorts tyder på att använda sig av stavar medans man är ute och pulspromenerar är kanonbra eftersom det ger en ökad konditionseffekt och man bränner dessutom fler kalorier eftersom hela kroppen kommer i rörelse på ett helt annat sätt.
















Hade självklart min kompis med mig ut
på altanen när jag styrketränade idag! Cutie.



Vad som är viktigt att tänka på när man använder stavar är att man ska använda dem rätt. Det är inte meningen att du ska dra pensionärstilen och dra pinnarna efter dig. Absolut inte. Du ska arbeta med armarna genom att varje gång du sätter i en stav ska du trycka ifrån när du sätter fram andra foten. Rörelsen gör att du arbetar med både armarna och hela axelpartiet, vilket är förebyggande för belastningsskador. När du använder dig av stavar leder det också till att du lägger mindre belastning på höfter, knän och fötter. Hela kroppen får arbeta. Tänk också på att när du sätter i staven ska den peka diagonalt bakåt. För att undvika smärta i bör du också tänka på att inte sätta stavarna lodrätt framför dig.

Sträck på dig! Du är ingen säck potatis som är ute och promenerar. Lyft upp överkroppen ur själva bäckenet och undvik att titta neråt i marken när du går.

Nu till styrketräningsdelen med stavar, som du kan använda som ett komplement till stavgången:


Utfallssteg med hjälp av stavar

Ta ett kliv frammåt och böj ditt främre ben. Se till att du inte böjer mer än 90 grader så att knät pekar framför tårna. Pressa dig upp med hjälp av dina benmuskler och byt ben. Repetera så många du orkar. Notera att stavarna är till för att hjälpa dig att hålla balansen, du ska alltså inte pressa dig upp med hjälp av dessa.

Knäböj med stavar

Ser visst att jag slarvade lite med att hålla ryggen rak. Se till att sträcka mer på dig än vad jag gör på bilden, försök att inte svanka. Stå med benen höftbrett isär och böj på benen i 90 graders vinkel. Var noga även här med att inte dina knän sticker över tårna. För att lättare förstå vinken, tänk att du ska "sitta i luften", eller snarare tänk dig en osynlig stol i ditt huvud som du ska sätta dig på.

Rygglyft med stavar

Här glömmer vi inte ryggen inte! Denna övning stärker din rygg och ger dig bra hållning (vilket är viktigt till alla kommande sommarklänningar man vill bära upp snyggt sommar) Som du ser på bilden är tanken att du ska ligga på mage, ha stavarna bakom axlarna. För att göra övningen ännu tuffare kan du hålla armarna raka framför dig och därefter lyfta bröstkorgen upp fån golvet. Håll positionen i några sekunder och därefter upprepa övningen så många gånger du orkar.  Work it!

Situps med stavar

Det absolut bästa att göra en sådan här övning är egentligen på en bänk. Men man får anpassa sig lite utifrån vad man har tillgång till. Tanken är vilket fall som helst att du ska göra som jag gör på bilden. Om du gör den på en bänk, sätt dig så långt ut du kan och luta dig bakåt. Böj på benen och dra dem upp emot kroppen. För att ge magen en extra tuff workout kan du sträcka ut benen helt, och sedan dra dem upp mot dig.

Om du gör den som jag försöker visa enligt bilden, ligger du först raklång på golvet (på rygg) med armarna utsträckta över ditt huvud med stavarna. Därefter drar du dig sakta uppåt med böjda benen och armarna frammåt (se bilden). Växla sedan mellan utångspositionen och denna. Spänn magen! Denna övning är snarlik en övning som man använder sig av en boll, där du för bollen i från liggande position över huvudet och därefter nuddar bollen med tårna. Skillnaden är att du i denna övning har böjda knän, för att det ska bli tuffare för magen.

Överkroppsvridning

Vrid överkroppen som bilden visar. Byt därefter håll. Se till att vara rak i ryggen och spänna magmusklerna. Du ska känna hur de sneda bukmusklerna får sig en workout!

Utfall åt sidan

I denna övning ska du göra samma princip som i övning ett. Skillnaden är nu att du ska göra utfallen åt sidan när du  pressa dig upp. Gör så många repetioner du orkar. Se till att du gör lika många åt vardera hållet . Samma sak här, notera att stavarna ska användas som hjälpmedel för att hålla balansen, inget annat.

Lycka till med din träning!

Insperationskälla till några av dessa övningar och instruktioner kommer ifrån Topphälsa.

Måste ses! Future by Design

futurebydesign


Future by Design är en dokumentärfilm av den Academy Award-nominerade filmaren
William Gazecki. Filmen speglar en av mina stora idoler Jacqué Fresco som är en
modern Da Vinci. I jämförelse med Einstein och Buckminster Fuller så är Jacqué Fresco
en självlärd futurist som ofta beskriver sig själv som en generalist - en student av
många sammanhängande områden.

Han är en fruktbar uppfinnare och har tillbringat hela sitt liv (han är nu 93 år) att utforma
och ta uppfinningar till helt nya skalor som medför användning av innovativ teknik. I Filmen
utforskar Jacqué Frescos världen som den borde se ut i framtiden, där den vetenskapliga
metoden, inte politik, reglerar världens verksamheter och alla mänskliga aktiviteter och
insatser är riktade mot att uppnå dynamisk balans mellan människa och karaktär.

Future by Design är en visuell och intellektuellt engagerande utforskning av en mans vision
om en framtid där krig är föråldrat, där det inte finns brist av alla nödvändiga medel och vårt
fokus på en viss arts hållbarhet.  Men långt ifrån att presentera en vision av utopia så visar
istället denna dokumentär en "möjlig framtid" - med verkliga och genomförbara
alternativ till vår nuvarande paradigm av militarism och kommersialism.

Dokumentären finns att köpa här.
Klicka här för att läsa mer.

signmarcus




Det ger resultat!
















Tusan så härligt! Solningen ger resultat. Ni ska se randen :)
För er som blir solsugna, tänk på att skydda er i solen! Den är väldigt stark och det är oerhört lätt att bränna sig.Så smörj in er med solskyddsfaktor, även om ni bara ska vistas en stund i solen.


Härligt väder!

Gud så skönt att solen skiner för fullt idag!
Pricken över i är dessutom att komma ifrån skolan tidigt.
Ska sitta och njuta lite i solen nu, vi hörs lite senare!


Nu blir det åka av!

Sådär! Nu var dem äntligen beställda. Har letat som en tok efter nya inlines, och jag kan säga att det har varit näst intill hopplöst. Eftersom efterfrågan numera är så liten, finns det oerhört lite tillverkare på marknaden. De två störtsta som fortfarande finns kvar är k2 och Rollerblade, varav det sistnämnda var företaget som kom på inlines idén. Har i vilket fall som helst inhandlat dessa. Modellen heter K2 Andra W (T:Nine Andra) och finns att införskaffa på stadium för runt 1000-lappen. Hjulens diameter är 80 mm och med en hårdhet på 80A och med abec5-kullager som ger bra rull.

Läs mer om hjul och kullager på inlines, som passar dig bäst här.
Har du svårigheter att förstå engelska, använd dig av google translate för att översätta texten.

Att åka inlines tycker jag är grymt kul eftersom det ger både fart och flås! Man får sjukt snygga ben och rumpa, eftersom bl.a. dessa muskler tränas effektivt vid inlinesåkning. Längtar så in i bomben tills de kommer på posten! Får hoppas att det går snabbare än den angivna tiden på 10 dagar enligt Stadiums hemsida. Peppa!

Bild

En skön låt som peppar upp



Matt Weddle - Hey Ya (acoustic version)


Missa inte!

Hej kära läsare!
Imorgon eftermiddag har jag tänkt att skriva lite om stavgång, berätta lite kring hur effektiv träning det faktiskt är och vad man ska tänka på när man är ute och power-walkar med stavar.
Jag känner att stavar är någonting som har fått ett lite dåligt rykte över sig på senaste tiden. Många brukar tycka att det ser sjukt dumt ut eftersom de troligen har sett en oerfaren person använda sig av detta redskap, på helt fel sätt. Stavar är mycket effektiv träning eftersom överkroppen också kommer i rörelse som gör underverk samtidigt som man förbränner mer! Många tycker dessutom att de upplever att rörelsen blir mer behaglig och naturlig. Så missa inte första delen av tips på olika träningsaktiviteter som dyker upp här imorgon. Håll utkik!



The Hills

The Hills - MTV Shows

The Hills, säsong 5 - "Keep Your Emenies Closer"

Justin ställer Audrina mot väggen angående övernattningen med Brody. Stephanie släpper "bomben" på People's  Revolution och Heidi möter upp Stacie för att prata.

Några nyheter ifrån Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger skapades 1985 i New York av designern och kreatören Tommy Hilfiger.
Han började sin karriär med hundra par jeans som han sålde till vänner och bekanta.
Tommy fick blodad tand och därefter öppnades butiken Peoples Place som snabbt
blev populär. Själv är jag helt fast i preppy stilen och det kommer jag också fortsätta att
vara livet ut, här följer några av sommarens nyheter:

Tommy Hilfiger ShortsTommy Hilfiger Polo

Crown Check Short
                                     Benton Stripe Polo Shirt

Tommy Hilfiger VneckTommy Hilfiger Swim 1

V-Neck Jumper                                             Flag Swim Short

Tommy Hilfiger Floral SwimTommy Hilfiger Grim Shorts

Bay Floral Board Short                                Gear Swim Shorts

signmarcus

Man kan inte låta bli att bli lite smått kär

Kan tänka mig att det är relativt många därute som är lite smått förälskade i Matthew Williamsons klädkollektion på H&M. Starka färger under sommaren är grymt snyggt. Man framhäver brännan på ett helt annat sätt och ser betydligt fräschare och snyggare ut. Jag gillar bl.a några av nedanstående. Spana in kollektionen på H&M. Se till att vara först till kvarn och shoppa loss den 14 Maj!






Alla bilder är såklart tagna från H&M hemsida.


Smakråd!



Jakten på studentklänning iår löste sig ganska kvickt vilket jag är oerhört glad över. Dock är jag fortfarande på jakt efter ett par passande skor. Högklackat är så klart det absolut snyggaste, eftersom man får sjukt snygga ben med lite bränna. Tyvärr är kravet att skorna måste vara så pass bekväma att man kan gå i dem en hel dag. Och det är jag tveksam till att jag kommer lyckas vidare bra med detta eftersom att man ska gå relativt långa sträckor och under flera timmar. Därför har jag frebrilt letat efter ett par schyssta, eleganta lågskor. Men det är helt hopplöst. Någon som har något bra tips på skor att bidra med, som såklart passar till en vit sommarklänning? Börjar få smått panik.



Änglar och demoner

Den efterlängtade filmen Änglar och Demoner har premiär i Sverige idag. Filmen är en uppföljare på da vinci koden. Jag tror att den helt klart är sevärd, så passa på och se den ni också!  Eftersom älsklingen fyller år på Söndag tänkte jag mysa ner mig med honom framför bioduken. Eftersom filmen verkar eftertraktad är man inte dummare än att man förbokar så att man får en bra plats. Finns inget värre än att sitta och få nackspärr eller vrida på huduvet en halv film. Skriver vilket fall som helst en kort recension efteråt, om jag tycker att den är värd besöket och om ni bör titta på den.

Läs mer om filmen på imdb

Se trailer på sf.se

Bild

Eurovision Song Contest 2009

Ni har väl inte missat Eurovision Song Contest ikväll? Jag hejar spänt ikväll på # 3 Belgien, # 8 Schweiz och # 12 Island. Heja heja! Mest av dessa tre håller jag dock på # 3 Island.



Glöm inte att rösta ikväll på 099 430 XX!


Rabarberpaj


Bild

Har varit  flitig i köket idag och bakat iordning en rabarberpaj till efterätt. Riktigt mumsigt!
Det är ju trots allt segar-söndag, då är det helt okej att unna sig lite extra gott. Jag är ett stort fan av rabarberpaj & vaniljsås, så den slank ned i magen utan problem. Nu sitter jag dock med en sådan där äcklig mätthetskänsla. Mat + paj gjorde nog sitt. Men gott var det!


Träningsprogram

Hej där!
För er träningsintresserade därute så tänkte jag bara meddela att jag framöver kommer att lägga upp tips på lite olika träningsprogram ni kan använda er av. Lagom passande nu under vår/sommarperioden så kommer det givetvis att röra sig om olika typer av träningsformer som enkelt kan genomföras utomhus. Det kommer bla. handla om löpning, intervallträning, trädgårdsträdning, yoga, styrketräning och lite blandade olika övningar som formar midjan på ett underbart sätt.

Träning ska givetvis vara kul, så därför kommer jag dela med mig lite av olika träningsformer som personligen tycker är roliga. Ha en trevlig dag,nu ska jag ta mig ann ett tufft träningspass! Hörs senare!


Dagens frukost

Startade min dag idag med en riktigt härlig frukttallrik. Nyttigt,gott och mättande!

Annanas, Kiwi, Jordgubbar, Vattenmelon, Galiamelon & Russin

Katy Perry - Waking up in vegas

Katy Perry - New Music - More Music Videos

Ny låt med Katy Perry.



Veckans modefavoriter

Kläderna och bilderna nedan är ifrån Chicyshop samt Nelly.se
- Klicka på länkarna under bilderna för att komma till varan.


Skor - 849kr



Skinnjacka - 989kr


Skor - 599kr



Skor - 599kr


Skor - 469kr



Klänning - 499kr


Klänning - 545kr


Leggings - 359kr



Klänning - 525kr


Bikiniset - 288kr

Denna underbara bikini kommer hem till mig någon gång nästa vecka!


Bikiniset - 298kr

Brorsans flickvän köpte denna, också riktigt fin!


Klänning - 899kr


Tips på kläder från Modekungen.se


Kavaj


Klänning


Klänning


Jeansjacka


Stylista premiär



Jag är nog inte den enda som längtar till denna realityserie sätter igång! Ni får helt enkelt inte missa Stylista som har premiär den 17maj klockan 19:00 på TV3! Skriv upp, omedel bums!


I Tyra Banks nya succéserie Stylista får elva engagerade deltagare sitt livs chans. I nio avsnitt tävlar de om vem som skulle göra bäst ifrån sig på en modetidning. I potten ligger ett jobb på tidningen Elle och en lägenhet på Manhattan. Välkommen till Djävulen bär Prada - på riktigt. I filmen Djävulen bär Prada är den stilsäkra, men iskalla, chefredaktören Miranda en regelrätt häxa som driver sin assistent Andrea nära vansinnets brant. I Tyra Banks nya realityserie Stylista möter vi en minst lika stilsäker och minst lika iskall Anne Slowey, moderedaktör på Elle. Och hon är minst lika tuff mot de elva nervösa deltagare som under nio avsnitt ska visa att de har vad som krävs i branschen. För att kunna arbeta på ett av världens största modemagasin måste man leva och andas mode och stil, något de elva deltagarna bittert får erfara när de kommer till Elle och sågas vid fotknölarna för sina egna outfits. Och det är bara början. Vägen till drömjobbet inleds nämligen på absoluta botten och under sin klättring måste de visa att de inte bara har stil, utan att de kan skapa stil. En efter en får de lämna programmet tills bara en riktig stylista återstår.

Källa -Tv3



Tips på träningsmusik



Röyksopp ft. Robyn - The Girl and the Robot


Jordin Sparks - One step at a time


Flipsyde - When it was good


Ida Corr vs Fredde Le Grand - Let me think about it


Ciara ft. Justin Timberlake - Love sexy magic


Mia - Paper Planes


Kenye West - 808's & Heartbreak


Paul Simon - You Can Call Me Al


Asha Ali - Hurricane


The Sounds - No one sleeps when I'm awake


Lancôme Ôscillation Mascara


Köpte relativt nyligen Lancôme Ôscillation Mascara, och jag har fått många förfrågningar om vad jag tyckte om den. Mascaran förlänger, och ska separerar bra eftersom den, som man faktiskt hör på namnet, vibrerar upp till 7000 gånger i minuten. . Man tycker in en knapp på hylsan vilket får borsten att vibrera. Det var sagt att den skulle ge en otrolig volym och påstods vara väldigt bra. Men jag vet inte riktigt om jag håller med. Jag vet inte om jag har gett den en för liten chans i necessären och inte fått in den rätta tekniken men jag är faktiskt tveksam om den når upp till så pass höga kriterier. Borsten förlänger bra när man drar borsten innifrån ögonfransens rot, men separeringseffekten är jag aningen missnöjd över. Det klumpar tyvärr lätt men dess hållbarhet är galant och den kladdar inte. Därför får mascaran följande betyg av mig:


4 utav 5 möjliga


Något gott till helgen?


- Müslipanerade laxburgare med äppelröra



Recept till 4 Portioner

Laxfilé (färsk), 600 g
Salt, 1 tsk
Ägg(gula), 8 st
Koriander(färsk), 50g
Skal från 1 citron
Sambal oelekpasta, 1 tsk
Grädde, 2 msk
Müsli, 2 dl
Romansallad (baby) ½ kruka
Hamburgerbröd, 4st
Jordgubbar, 4st
Grillspett av trä, 4st

(Röran)
Crème fraiche, 2 dl
Rödlök, ½ st
Äpple (helst rött), 1st
Vitlök, 2st


Såhär går du tillväga:

  1. Mixa: Riv citronskal. Skinna av laxen, skär den i bitar och lägg därefter i en matberedare. Tillsätt sedan salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa detta väl. Låt sedan stå i kylskåpet i ungefär 1 timme.
    Sätt på grillen.
  2. Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple.
    Tillsätt därefter salt och blanda med crème fraiche.
  3. Burgare: Häll ut müsli på en tallrik.
    Forma burgare av laxsmeten och vänd burgarna i müslinblandningen.
  4. Grilla burgarna cirka 2 min på var sida.
    Riv sallat och lägg på brödets undre del.
    Lägg på röra och sedan laxburgare.
    Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.

Tänk dock följande:
- Koriander är en krydda som inte alla tycker så mycket om. I så fall funkar någon annan bladkrydda också bra. Använd gärna någon smakrik müsli med ingredienser av kanske nötter?

 

Receptet kommer ifrån Menyse.com



 


Puh!

Är helt slut! Har precis tagit igenom mig en 2 timmars filosofi tentamen. Jag har slitit som ett djur de senaste tre dygnen för att få in alla 21 idiotiska filosofers ontologi, kosmologi och termnologi i skallen. Helt sanslöst vad fullständigt onödig kurs jag läser. Jag har i varje fall tagit mig igenom det sista momentet i kursen, så nu slipper jag spy över dessa filosofer i framtiden! (förhoppningvis).  Är vilket fall som helst sjukt stolt över mig själv för att ha plöjt mig igenom boken.

Förstår mig dock verkligen inte på skolledningen som satt filosofi som en obligatorisk kurs, när det man lär dig är en ren röra med massor skit. Vad kommer jag få för nytta i framtiden över att veta hur gamla tråkiga gubbar under 1600-talet anser att världen var beskaffad, när ingen av dem heller kan bevisa att deras teori faktiskt stämmer?! Finns lixom inget rätt eller fel svar eftersom ingen lyckats eller över huvud kan förklara hur allting blev till och varför allting över huvud taget existerar.

Haha, hursomhelst har jag nu fått avreagera mig lite här på bloggen, så nog om det. Ska peppa nu musik istället.


 

Tips på gott bröd!


Gamle Mølle - Soft Kerne (rågbröd i skivor)

Riktigt gott och nyttigt bröd! Det är ett softkärnerågbröd som är framställt på en bas av surdeg och inehåller inget konserveringsmedel eller andra tillsatser. Surdeg och rågkärnor är själv grundingridienserna i brödet och själva surdegen består av rågmjöl och vatten. I Gamle Mölle softkärnerågbröd är det tillsatt mjuka rågkärnor och solroskärnor. Till sist är det strött hirsflingor över brödet. Mycket gott och rekomenderas starkt!


Dagens mellanmål



Keso med kiwi, hallon och kokosflingor
Det här behöver du:
- 100g Keso
- 2 Kiwi
- Hallon
- 3 msk Kokkosflingor
- 1/4 Citron
- 1½ msk Socker

Såhär gör du:

Om hallonen är frysta häller du dem i en kastrull. Sätt på kastrullen på platten och pressar dem med hjälp av en sked till en sås. Häll i lite kokosflingor och ha drygt en msk med socker. Därefter häller du upp keson i en skål och river lite citronskal över samt häller i ½msk socker. Därefter häller du upp keson på ett fat, häller över hallon/kockos såsen. Skär av skalet på kiwin och skiva den i skivor. Garnera därefter med kiwi och hallon. Servera och njut!





Middag

Har precis ätit en mumsig sallad fylld med massor gott, nu är jag proppmätt!



Bulgur med sallad, tomat, gurka, advokado, fetaost, chaminjoner, oliver & soltorkade tomater.




Detta behöver du för att göra den här sallad:
* Bulgur                                    * Oliver
* Sallad                                    * Soltorkade tomater
* Tomat                                    * Oregano
*Gurka                                     * Rapsolja
*Advokado                              * Peppar
*Fetaost                                   * Salt
*Championioner                    *Citron(vattnet)


Såhär gör du:
  1. Koka upp bulgur i en kastrull.
  2. Stek Champinjoner i rapsolja och krydda med peppar.
  3. Skölj av all sallad och skär upp den.
  4. Lägg upp allting på en tallrik och krydda med oregano och eventuellt lite olja om du känner för det.
  5. Salta bulguren och låt den svalna en aning
  6. Häll upp bulguren på en tallrik.
  7. Servera tillsammans med ett iskallt glas citronvatten.
  8. Njut!






The Hills

The Hills - MTV Shows

The Hills, säsong 5 - "Playmates Bring The Drama"

Jayde ställer Audrina mot väggen angående övernattningen med Brody och Heidi fortsätter att ifrågasätta Spencer's relation med Stacie.


Boktips: BTM Books

Jag har aldrig tyckt om att läsa böcker. Jag har aldrig känt att de har berört mig på
något sätt, förutom om man bortser ifrån biografier. BTM Books har ett riktigt bra utbud
på bra biografier och jag kommer därför att presentera några av dessa här.

Nikki Sixx - Heroin Diaries
Titel: The Heroin Diaries
Författare: Nikki Sixx
Handling: Denna bok är en av de mest unika missbrukarbiografier
som någonsin har skrivits. Nikki Sixx som är bassist och drivkraften
i Mötley Crüe delar Nikki i den här boken med sig av fängslande
dagboksanteckningar ifrån de år då han fullkomligt gick ner sig i
heroin- och kokainträsket. "Dagboken" kompletteras med nyskrivna
träffande kommentarer från dem som var där samt ifrån Nikki Sixx själv.
Köp den här!

Sharon OsbourneTitel: Extreme
Författare: Sharon Osbourne
Handling: Sharon Osbourne är den drivande kraften bakom
Osbourne-fenomenet. I boken berättar hon med egna ord sanningen
om familjens märkliga och i allra högsta grad underhållande livsstil.
Detta är verkligheten bakom alla rubriker från tidnings-omslag världen
över. Från fattig flicka till stormrik.

Köp den här!

Dita von TeaseTitel: Burlesk som konstart
Författare: Dita von Tease
Handling: Dita Von Teese blev under nittiotalet ett etablerat namn i USA
för sina nyskapande stripteaseshower. Med sin burleska klädstil och
fetischinfluerade manér startade hon en egen konstart. Nästan all sin
inspiration hämtar Dita från de klassiska pinupporna som verkade på
30-, 40- och 50-talet. Den här boken speglar hennes liv.

Köp den här!

RonnieTitel: Ronnie
Författare: Ron Wood
Handling: För första gången någonsin berättar en medlem ur ett av tidernas
största rockband Rolling Stones sin, och deras, historia. Rå, galen, farlig
och fascinerande - en fantastisk resa helt enkelt. Boken är revolutionerande
och berikande och det kan garanteras att det man som läsare aldrig fått ta
del av rockvärlden på det här närgångna sättet tidigare.

Köp den här!

Ron JeremyTitel: Den hårdaste mannen i showbiz
Författare: Ron Jeremy
Handling: Ron Jeremy slog igenom som porraktör under 70-talet - en tid som
präglades av revolution, fritt tänkande och sexuell revolt. Han blev snabbt ett
etablerat namn inom porrbranschen och efter mer än 1 800 porrfilmer gjorda
(han erhåller fortfarande världsrekordet) och över 4 000 sexpartners kan
ingen neka det faktum att han är en kultfigur inom sitt yrke. En legend.

Köp den här!


SlashTitel: Slash
Författare: Slash med stöd av Anthony Bozza
Handling: För första gången någonsin berättar Slash om framgångssagan
som ännu inte blivit beskriven av medlemmarna själva tidigare Hur de
träffades, skrev sin musik, deras vilda turnéer, hur de själva överlevde
och till sist, hur det föll isär. Man får följa med på bandets färd genom
framgångar, drogmissbruk, interna bråk och vilda turnéer.

Köp den här!

Marilyn MansonTitel: Den långa vägen ut ur helvetet
Författare: Marilyn Manson med stöd av Neil Strauss
Handling: Från världens mest kontroversiella rockstjärna kommer hans
chockerande, religiösa och avslöjande historia. I boken berättar Marilyn
Manson öppet och livligt hans metamorfos från en rädd kristen skolpojke
till den mest fruktade och heliga kändis i Amerika.


Köp den här!

Kat von DTitel: High Voltage Tattoo
Författare: Kat von D
Handling: Kat berättar om en karriär som konstnär, från tidig barndom
till den senaste tidens arbete, tillsammans med exempel på vad som
inspirerat henne, information om tv-serien och hennes egna butik,
hennes skisser och personliga tatueringar. Boken går djupt i tatuering
och kultur.

Köp den här!


Plugg-frukost

Godmorgon på er! Sitter för stunden och äter frukost och läser lite marknadsföring sådär på morgonkvisten. Börjar om drygt en timme så sitter och tar det ganska lungt. Slutar vid halv tre idag så det känns skönt att det endå inte blir någon jätte lång dag i skolan. Det är inte långt kvar nu till studenten, sedan så slipper man plugget. Känns skönt!

Hur som helst, jag ska väl försätta läsa lite till innan jag promenerar till skolan, råkar ju ha prov vid kl. 11 idag. Vi hörs senare!




Kvällspromenad


Precis hemkommen från en 45 minuters promenad. Stegräknaren visar att jag gått 4531 steg och jag har väl väl ungefär lyckats förbränna 267 kcal. För en gångs skull hade jag inte några hörlurar i öronen utan njöt av tystheten och fåglarnas kvitter. Härligt! Nu känner jag mig redo för sängen.  Vi hörs imorgon,sov gott på er!



Dagens mellanmål


Hälsofil med müsli, linfrön, russin och klementin + en vattenmelon skiva.
Mums!



Inspiration: HZL by Henzel

HZL by Henzel är ett legendariskt designer märke som har specialicerat sig på att
tillverka exklusiva mattor. Företaget bygger på en grund av kreativitet och vilja samt att göra
mattor till en viktig del av inredningen.

Här följer några mattor under HZL's Contemporary Rug Collection:

AerosolAwakeningDJs de Legende




Aerosol                           Awakening                        DJ's de Legende

Flight/ScreenFusion MartiniqueFusion Mustique
 Flight/Screen                 Fusion Martinique           Fusion Mustique

Genetric AntwerpNight FrostOctober







Genetric Antwerp
            Night Frost                      October    

Paparazzi BerlinPraia da VilaReflections
Paparazzi Berlin            Praia da Vila                     Reflections           

HZL's mattor skapades från början för användas som exklusiv inredning i bostäder i
samhället och för den kommersiella marknaden, så som boutique hotell, hotell,
detaljhandels utrymmen (butiker), fina restauranger, kasinon och kontors utrymmen.



Här följer några mattor under HZL's Second Session Rug Collection
Dessa finns i tre olika uppsättningar.

745 Ny Milano745 Ny Milano 2
                                            745 NY Milano


Absent MindedAbsent Minded 2

Absent Minded

Bermuda TriangleBermuda Triangle 2

Bermuda Triangle

Cant loveCant Love 2

Can't Love

ExperimentalExperimental 2

Experimental

I Adore the fact thatI Adore the fact that 2

I Adore the Fact that

La MaisonLa Maison 2

La Maison

Like a FeatherLike a Feather 2

Like a Feather



MementoMemento 2

Memento

PalermoPalermo 2

Palermo

Sample RaySample Ray 2

Sample Ray

Secret SocietySecret Society 2

Secret Society



The Dark ArtsThe Dark Arts 2

The Dark Arts

The FaceThe Face 2

The Face


Abbey Neue Re-EditSisters 1 Awakening EditionMasaya Saints Sisters
Abbey Neue Re-Edit         Sisters #1                       Masaya Saints Sisters


HZL's mattor har ett slående utseende - ofta hänvisat som ett konstverk.
HZL's uppdrag är att skapa unika vackra mattor som varar livet ut.


Här följer några mattor under HZL's Modern / Simplicity Rug Collection:

Confessions 11Confessions 13Raw DiscoFluorescence  
Confessions 11              Confessions 13             Sackville Street            Fluorescence

Florence FuturisticNightSackville StreetProject 9
 Florence Futuristic            Night                        Raw Disco                          Project 9
               

Här följer några mattor ur HZL's Deluxe Rug Collection:

ElectricRaymond Maison
Electric                            Raymond Maison

Och till sist följer en bild på en matta ur HZL's X Module Rug System:

X Module
X Module

Jag är helt såld på dessa mattor och Calle Henzels design och HZL by Henzel
är en klockren kandidat till ett kommande kreativt projekt.



Keso med Kiwi

- Recept
 
Antal portioner:
4st

Ingredienser:

500 g keso
1 msk vaniljsocker
Rivet skal av 1 citron
1 msk strösocker
Ca 400 g bär
2 kiwifrukter

Såhär går du till väga:

1. Blanda keson med socker, vanilj och citronskal.

2. Slå av spadet om det är burkfrukt. Mixa bären till sås.

3. Packa keson i vattensköljd kopp och vänd upp fyra portioner på fat.
Slå såsen över, garnera med skivad kiwi.

4. Servera och njut!

Källa


Fotbad för vackra och sköna fötter

Ta hand om dina fossingar!
Fötterna bär trots allt på dig hela dagarna i ända och de är oerhört viktiga för att vi ska må bra. Så varför inte ge dem lite omsorg? Ett fotbad är avkopplande och kan vara oerhört skönt för fötterna. Och dem känns sådär lena och sköna efteråt. Som pånyttfödda! Ett för fötterna vårdande fotbad är jätte enkelt att fixa själv där hemma med hjälp av salt, örter och annat nyttigt. Ingredienser som oftast finns hemma i skafferiet.

(Tall)såpa sägs ge den bästa rengöringen för fötterna. Hounung är fuktgivande och vårdande för dina fötter. Efter ett tufft träningspass eller en lång dag, där fötterna har varit instängda i ett par skor, brukar dem inte lukta vidare gott. Så för att motverka fotsvett och få härligt doftande fötter så rekomenderar jag kamomill. Håll ned lite i fotbadet så luktar det ljuvligt! Väldoftande örter brukar funka, så välj annars utifrån vad du själv har tillgång till och tycker luktar gott. Oljor är bra för att mjukgöra huden. Oljor som exempelvis olivolja, solrosolja och jojoba olja är perfekt, och brukar oftast finnas till hands i de flesta hem. Som pricken över i, salt, eftersom salt rengör och mjukar upp huden.


1.Häll upp (lagom) hett vatten.

2. Häll i lite honung i fotbadet.

3. Häll i lite kamomill eller rosenblad i fotbadet för den härliga doften.

4. Ha i några skvättar olja i fotbadet - olivolja, solrosolja eller jojobolja funkar utmärkt!

5. Häll slutligen i lite salt.

6. Stoppa ned fossingarna och njut!

7. Har du förhårdnader på fötterna, passa på att fila lite med en fotfil. Dina fötter kommer bli baby-mjuka.


Vips så har du fått ett par "nya", väldoftande, sköna fötter!
Bild


Fruktstund


Meloner är utan tvekan mina favoritfrukter. De är mättande och består till stora delar av vatten vilket är ett plus. Vattenmelon är dock den absoluta favoriten. De är alldeles saftiga och härliga. Mums!


Långpromenad

Gud så skönt! Har varit ute och gått en riktigt lång promenad på 2timmar, 35 minuter. Är riktigt trött i benen nu. Stegräknaren visade att jag hade gått 14 253 steg. Så det känns riktigt bra!

Hade under 20 minuter av promenaden sällskap av mina kära pappa och hunden, och resterande biten fick jag sällskap av pojkvännen som mötte upp mig.


Det är så himla mycket tråkigare att gå ensam, så att få med sig lite sällskap gör att man inte tänker på hur långt man gått eller hur länge. Tiden rusar iväg samtidigt som man får ut effektivitet på köpet.

Ungefärlig förbränning: 920 kcal

Därför är promenader så bra:
- Promenader ökar din förbränning
- Promenader har en antidepressiv effekt vilket leder till att du blir på bättre humör!
-  Risken för benskörhet minskar eftersom skelettet stärks.
- Du får riktigt snygga benmuskler. Rekommenderar att du tar ut stegen och sträcker på kroppen eftersom rumpmuskler och mage också får sig en hård omgång.
- Du kan gå var som helst och när som helst. Bekväma kläder rekommenderas helt klart.
- Aktiviteten är gratis!

Källa
Bild källa



Pussycat Dolls - Jai Ho



För er som har sett filmen Slumdog millionare känner troligen igen låten. Den har nämligen blivit oerhört populär genom filmen och är dessutom den första hiten från USA som har slagit igenom på Indiens hitlistor.Hör och häpna!

Har ni föresten inte sett filmen, se den!


Dagens mellanmål


1 port fiberberikad havregrynsgröt med russin och linfrön



Börja dagen med Yoga!











Startade min dag idag med Yoga. Kan man börja sin dag bättre? Inte enligt mig.

Ungefärlig förbränning : 100 kcal



Vad förbränner din motion? - IFORM



Ni missar väl inte...


Robinsson ikväll kl 20:00 på TV4?


Källa

Njuter i solen



























Det är skapligt skönt i solen ute idag! Det gör det ännu bättre med en iskall drink i handen. Dessa godingar avnjuter jag tillsammans med min syster. Vi hörs senare!











Favorit produkter för håret

Nedan ser ni mina favoritprodukter som jag använder till mitt hår. De är helt underbara hela högen. Har du dem inte så rekommenderar jag er att införskaffa er dessa underbaringar! Osis dust it ger helt fantastisk volym, perfekt till fest. Shampoot och balsamet ifrån Redken är visserligen i lite högre prisklass, men priset är de verkligen värda! Hela Toni&Guy's kollektion av hårprodukter har jag använt mig av sedan länge, och kommer troligen fortsätta med det tills det att det att jag stöter på något ännu bättre. Ser de intressanta ut så klicka er in på länkarna nedan.


Redken Color Extend Duo  - 469kr  
OSiS Dust it Mattifying Powder
- 99kr

 

   

Toni&Guy Tame-it Serum - 170kr
Toni&Guy Boost-It Mousse - 120kr
Toni&Guy Firm Hold Hairspray  - 120kr
Toni&Guy Refreshing Dry Shampoo - 120kr
Toni&Guy Protein Protection Mist - 120kr




Tips på sköna träningskläder


Addidas Tröja 599kr, Addidas Byxa 531kr   
    
  Disel Linne 423kr, Disel Byxa 504kr                                                  

Nike Tröja 531kr, Nike Byxa 396kr
    
Nike Tank-top 212kr



På tv ikväll


Visas klockan: 21:30 - 00:35 på

                             Kanal 5

Handling: Tom Cruise spelar en amerikansk militärofficer som anställs av den japanska kejsaren för att träna japans armé i moderna kamptekniker. De måste bli av med de sista kvarlevande samurajerna som styr i provinsen. Men när Cruise skadas och blir tillfångatagen av samurajerna ser han en helt ny sida av deras liv och traditioner och tar det till sig.

Betyg enligt tv.nu:


Läs mer om filmen på IMDB





Visas klockan: 20:00 - 22:00 på

                          Canal+ Hits

 

Handling: Amerikansk romantisk komedi från 2008. Jane är en obotlig romantiker. Hon ställer alltid upp när hennes vänner gifter sig och har varit brudtärna hela 27 gånger. Hennes eget kärleksliv är inte mycket att tala om, men då mannen hon i hemlighet är kär i blir förälskad i hennes lillasyster inser hon att hon måste omvärdera sitt liv. I rollerna: Katherine Heigl, Malin Åkerman, James Marsden.

Betyg enligt tv.nu:
 

Läs mer om filmen på IMDB




Visas klockan: 20:00 - 22:00 på TV8

Handling: Hela familjen Portokalos är oroade för Toula. Hon luktar vitlök, är fortfarande ogift vid 30 års ålder och arbetar på sina föräldrars grekiska restaurang. Toula svär dock att hon inte ska spendera resten av sitt liv på familjens matställe och hon är redo för förändring. Det är tyvärr inte hennes familj. Så när hon träffar och förälskar sig i Ian Miller, en högskollärare som är lång, stilig, vegetarian och Xeno (utlänning), vet hon inte riktigt hur hennes släkt kommer att reagera. Men när Ian friar är Toulas farhågor som bortblåsta och hon börjar bana vägen för sitt stora feta grekiska bröllop! I rollerna: Nia Vardalos, John Corbett, Lainie Kazan, Michael Constantine, Gia Carides.



Betyg enligt tv.nu:

Läs mer om filmen på IMDB



Visas klockan: 22:00 - 00:30 på Canal+ Hits


Handling: Efter att ha avslutat sina universitetsstudier bestämde sig 23-årige Chris McCandless för att han inte ville vara del av den materialistiska världen. Han gav bort alla sina pengar, bröt all kontakt med familj och vänner, liftade till Alaska och försvann spårlöst i vildmarken. I rollerna: Emile Hirsch, Hal Holbrook, Wiliam Hurt

Betyg enligt tv.nu:


Läs mer om filmen på IMDB

Personligen rekommenderar jag att du ser denna, den är verkligen sevärd!







Denna film är för uppesittaren eftersom den slutar väldigt sent!


Visas klockan: 00:30 - 02:30 på Canal+ First

Handling: Michael Clayton är en fixare, en advokat som ser till att obekväma problem diskret sopas under mattan. Det är jobb där gränsen mellan rätt och fel ofta är diffus. När han arbetar med ett storföretag som sålt farliga miljögifter börjar han fråga sig om hans agerande verkligen är försvarbart. I rollerna: George Clooney, Tom Wilkinson, Tilda Swinton.

Betyg enligt tv.nu:


Läs mer om filmen på IMDB




Handlingsbeskrivningar -TV.nu




The Sims 3

Den 4 Juni kommer The Sims 3 ut i butikerna. Jag är nog bara en av många som har blivit fast i detta evighets spel. Trots att det i sig kanske är lite väl barnsligt för min ålder, så kan jag inte sluta tycka att det är sjukt kul. Det är väldigt lätt att fastna i spelet och sitta timme efter timme, och totalt tappa tidsuppfattningen. Nästan så att det är skrämmande vad tiden ibland går fort, hehe. Så jag längtar tills det kommer ut så att man kan spana in allting som är nytt. Kvalitén i spelet är och ser helt annorlunda ut,  fler funktioner och möjligheter har tillkommit som inte funnits förut . Därför är jag sjukt sugen efter att få testa!

Nytt med spelet:
  • Nytt, gränslöst, levande kvarter - dina simmar utforskar det levande kvarteret fritt.
  • Ny Skapa en sim - skapa alla sorters simmar du kan tänka dig.
  • Nya, realistiska personligheter - nu är varje sim verkligen en unik person, med en bestämd personlighet.
  • Ny obegränsad anpassning - alla kan anpassa allting.
Källa

Läs mer och se screenshots på The Sims 3 här






Smycken med fina buskap



Alla smycken nedan kommer ifrån kyssjohanna.se

Presenter är alltid lika svårt varje gång någon fyller år. Därför tänkte jag vara en bidragsgivare på lite idéer på fina smycken som är symboliska och gulliga att ge bort till någon som man tycker om. Här nedan finns en hel lista på fina presenter. I övrigt har kyssjohanna.se väldigt fint och stort utbud på andra vackra smycken, om man känner mer för att ge bort det. Ta en titt vilket fall som helst, det rekommenderar jag!



Ett sött pärlhalsband att ge bort till sin älskade mamma!
495 kr - Finns att köpa här



Detta halsband är en påminnelse till ägaren om att låta sig själv leva ett kreativt liv utan gränser! Ett fritt sinne gör att man får ut mest av livet! Smycket symboliserar att man personligen ansvarar för sitt eget öde och att man ska skapa sitt liv på så sätt att man lever ett positivt liv som är uppfyllande och befriande.

525 kr - Finns att köpa här


Om du inte visste det, så kan du köpa kärlek - på en kedja,till och med! Denna skönhet charmar och inspirerar. Smycket består av en stor sötvattenspärla på en silverkedja -perfekt både till vardags och till speciella tillfällen.

399 kr - Finns att beställa här



Det finns inte två pälor som är exakt likadana, och det är just det som gör varje pärla speciell. Visa någon som du älskar att de är värdefulla och unika, precis som pärlan i sig! Smycket påminner ägaren om att, för personen som ägaren fick halsbandet av, är de en på miljonen. Det är härligt att bli älskad!

599 kr - Finns att köpa här



I århundraden har det påståtts att ädelstenar har en förmåga att påverka din energi, ditt humör och din hälsa. Emerald Jade- stenen sägs bidra till hälsa, lycka och framgång.

385 kr - Finns att köpa här


Använd detta halsband som en påminnelse om att följa din lycka. Där ditt hjärta är lyckligast är där du borde vara. Med andra ord - lev livet till fullo.

1299 kr - Finns att köpa här


En lekfull hyllning och en magisk liten stjärna. Detta halsband är redo att sätta kärlek och lite magi i livet för bäraren. Genom att önska någonting när man sätter på sig halsbandet, och framöver när halsbandet går av, är din önskan redo att gå i uppfyllelse! En rolig present att ge bort till någon.
 
525 kr - Finns att köpa här


"Ibland är de bästa sakerna i livet ofta osynliga, en stund av lugn, en känsla av trygghet. Allt detta och mycket mer som du har gett till mig."

160 kr - Finns att köpa här


- Tror du på karma? Kanske ett halsband för dig, eller till någon som tror på just karma.

475 kr - Köp här



Tips på fina klockor


995,50 kr - Köp här


2004 kr - Köp här



1291 kr - Köp här









495 kr - Köp här





Playsuit outfit









928 kr -  Platform Sandals

403 kr - Black Playsuit






Corioliss Mini Crystal Iron



Vardagslyx och elegans framför spegeln? Snacka om att vara glamourös när man plattar håret med denna plattång med närmare 1 250 Swarovski-kristaller. Den finns i begränsad utgåva så det gäller för den som blir såld på denna att införskaffa den inom den närmaste tiden. Den finns att köpa för omkring 2000kr. Den är i varje fall väldigt "glittrande och gnistrande" och ser rentutav helt fantastisk ut enligt mig. Kanske är jag dock lite väl snål för att slänga ut så mycket pengar på ett styler-verktyg.


Egenskaper hos Corioliss Mini Crystal

  • Maxtemperatur: 210°C.
  • Snabb uppvärmning.
  • Titanium-plattor.
    ( dessa gör att plattångenglider med lätthet genom ditt hår och ger ett silkeslent, mjukt och glänsande resultat)
  • ”Dual Voltage” - kan användas över hela världen.
  • Upp till 1 250 Swarovski-kristaller.
  • 1 års garanti. (hos eleven)
Källa



Beachwear 2009

Det är alltid lika mysigt med strandklänningar. Tycker ni inte?
När jag tittade in på Asos så hittade jag dessa underbaringar:


Du hittar klänningen här


Du hittar klänningen här



Varje sommar återgår jag till Hawaiian Tropic's kollektion av sol/hudprodukter. Dem luktar gott, ger bra resultat, kladdar inte och är enligt mig alltid bäst! Därför tänkte jag visa er lite ur deras sortiment, bara för att jag är så fast i deras produkter. Har du inte testat dem, gör det nu! Du kommer inte bli missnöjd, och jag är övertygad om att du kommer bli lika fast som jag. Utöver detta, så ligger deras priser på alldeles lagom nivå. Inte jättebilligt, och inte alldeles för dyrt heller. Lagom är bäst med andra ord.





Parfymerad kroppslotion som ger en vacker bronserad färg på din kropp. Hawaiian Tropic Beach Glow är rik på kakao- och sheasmör och innehåller dessutom tanning-ingredienser som får din hud att glöda. Lotionet ger dessutom 24-h återfuktning. För 90 kr hos eleven.se finns den bl.a tillgänlig att beställa.





Hawaiian Tropic Beach Balm ökar framträdandet av en naturlig gyllenbrun nyans under din solning. Konsistensen är inte oljig vilket gör att den inte kladdar utan smälter snabbt in i huden. Den är dessutom innehållsrik av vitamin A, C och E, sheasmör, avokadolja och kokosnötolja som återfuktar och binder fukten i din hud under 12 timmar.  Utöver detta är den berikad på Aloe Vera, men inehåller dock ingen solskyddsfaktor.

För 125kr hos bl.a.eleven.se finns detta beach balsam att beställa.



Ger det absolut bästa solskyddet! Hawaiian Tropic Pink passar till alla kroppens mest känsliga delar så som läppar, öron, näsa m.m Den är dessutom absolut lämplig för den mest känsliga hudtypen. Hawaiian Tropic Pink är alkoholfri (torkar inte ut huden), är non-comodogenic (täpper inte till hudens porer), hypoallergenisk och är dessutom dermatologisk testad.

Finns att köpa hos bl.a eleven.se för 130 kr.



Hawaiian coconut Tanning Oil har en härlig doft från den hawaiianska tropiska och exotiska floran, dess frukter och naturliga ingredienser som mango, papaja, kukui och passionsfrukt. Doften förknippas starkt med underbar solsemester. Den ger dig en riklig återfuktande blandning och hjälper dig att få en bra grund-solbränna. Oljan inehåller dock inget solskydd, därför bör du tänka på att smörja in dig rikligt med solskydd vid använding för att minska risken att du bränner dig.

Hawaiian coconut tanning Oil finns att köpa hos bl.a. eleven.se för 85kr.


Handla här                                                                          Handla här

Dessa två Moisturising Lip Gloss från Hawaiian Tropic ger dig förföriskt vackra läppar som luktar ljuvligt gott! Lipglossen ger dig upp till 12 timmars återfuktining och skyddar dina läppar solen. (UVA- & UVB-skydd)





Detta läpp-balsam ger extremt högt skydd som kan appliceras rikligt på både läppar, öron och andra solkänsliga områden. Den smälter vid kroppstemperatur och bevarar huden mjuk och smidig. Utöver detta är den vattenfast! Köp den här för 37,50kr.






Denna produkt är till för dig som vill förlänga din gyllenbruna hudton eller som har en bra grundfärg. Denna olja återfuktar, innehåller beta-karoten, morotsextrakt samt naturliga aminosyror som förhöjer, intensifierar och förstärker din naturligt solbruna hud. Oljan gör att din grundfärg stannar kvar längre och du får ett mycket fräschare, hälsosammare utseende. Den kan dessutom användas efter solen som en skön återfuktare.

Införskaffa oljan här för 125kr





Sun Dial från Hawaiian Tropic är en brun utan sol produkt som du har möjligheten att själva anpassa utifrån din hudton. Denna produkt ger ett mycket naturligt resultat och du kan själv gradvis öka upp styrkan utifrån vad du själv tycker.
Den ger din hud e n"solkysst" färg, torkar snabbt, håller länge och är dessutom återfuktande från huden. Produkten är fri från olja.

Köp Sun Dial - Hawaiian Tropic här




Källa



Man får göra det bästa av situationen

Har åkt på en tråkig förkyldning nu igen! Så det är bara att bita ihop och stå ut tills den försvinner. Det jobbiga är att man känner sig helt slut i kroppen och bara vill vila och inte göra någonting överhuvud taget. Tur är väl det att jag är ledig ifrån skolan idag så att jag kan vila upp mig ordentligt så att jag blir frisk snart igen. När man har tråkigt och inte vill vistas ute, trots att det är strålande sol , så får man väl göra det bästa för att sysselsätta sig inomhus. Kommer förhoppningsvis upp med någon givande sysselsättning efterhand...



Bild



Studentklänning 2009

Har precis införskaffat mig min studentklänning. Blev en mycket simpel och billig klänning från Ginatricot. Jag tror att jag kommer bli riktigt sommarfin i klänningen
med lite solbränna straxt innan studenten. Längta!
Nimelina lace tunic